|
Tweet |
KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR
Çiğdem Özturan Kurt mesajında, kadınların toplumun her alanında büyük bir emek ve fedakârlıkla var olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kadınlar hayatın her alanında üreten, emek veren ve toplumu ayakta tutan en güçlü değerlerimizdir. Ancak ne yazık ki kadınlar hâlâ şiddet, ayrımcılık ve eşitsizlikle karşı karşıya kalmaktadır. Kadına yönelik şiddet yalnızca kadınların değil, tüm toplumun sorunudur ve bu insanlık suçuna karşı herkesin birlikte mücadele etmesi gerekir.”
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR
Kadınların yaşam hakkının korunması ve şiddetin önlenmesi için güçlü yasal mekanizmaların hayati önem taşıdığını ifade eden Kurt, İstanbul Sözleşmesi’nin bu mücadelede önemli bir güvence olduğunu belirtti.
Çiğdem Özturan Kurt açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Kadınların korkmadan yaşayabildiği, eşit ve özgür bir toplum için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadınların haklarının güvence altına alındığı, şiddetin son bulduğu bir Türkiye mümkündür. Başta Bağlar’daki kadınlar olmak üzere ülkemizin dört bir yanında emeğiyle hayatı var eden tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü saygıyla kutluyorum.”