![]() |
Tweet |
“ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA”
Başkan Akar mesajında, “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin ışığında yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözü, bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Çocuklarımızın bilimle, akılla ve değerlerle donatılması, özgür ve güçlü bir toplum inşa etmenin tek yoludur” ifadelerine yer verdi.
“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ OLMAZSA OLMAZDIR”
Eğitimde adaletin ve eşitliğin önemine değinen Akar, “Her çocuğumuzun eşit ve çağdaş koşullarda eğitim görmesi en temel hakkıdır. Ailelerin ekonomik durumu ya da yaşadığı yer, çocukların geleceğini belirlememelidir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan adil bir toplumdan söz edilemez” dedi.
“ÖĞRETMENLERİMİZE MİNNETTARIZ”
Öğretmenlerin fedakârlıklarına da değinen CHP Çiğli İlçe Başkanı Akar, “Geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimiz, sabırları ve emekleriyle yarınlarımızı inşa ediyorlar. Onların haklarını korumak, eğitimde niteliği artırmanın en temel şartıdır” ifadelerini kullandı.
“YENİ DÖNEM UMUT GETİRSİN”
Mesajının sonunda iyi dileklerini paylaşan Erkan Akar, “2025-2026 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize başarı, öğretmenlerimize güç, velilerimize huzur getirmesini diliyorum. Eğitim, Cumhuriyetimizin en güçlü teminatıdır. Geleceğimizin temeli olan çocuklarımızı fırsatlarla buluşturmak, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.