escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

Başkan Fatih Koç: Bu Fiyatlarla Ramazan Bereket Değil, Hesap Ayı Oldu - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Yeniden Refah Partisi Samsun Vezirköprü İlçe Başkanı Fatih Koç, Ramazan ayının ilk gününde ilçedeki ekonomik tabloya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Artan gıda fiyatları ve kira bedellerinin vatandaşın belini büktüğünü belirten Koç, özellikle dar gelirli kesimin Ramazan’ı büyük bir hesap ve geçim kaygısıyla karşıladığını söyledi.
facebook-paylas
 Tarih: 04-03-2026 15:49:00

Başkan Fatih Koç: Bu Fiyatlarla Ramazan Bereket Değil, Hesap Ayı Oldu - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


ASGARİ ÜCRETLİ RAMAZAN SOFRASINI NASIL KURACAK?

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “Vergi gelirden alınır” sözünü hatırlatan Koç, mevcut vergi ve maliyet yükünün özellikle küçük esnafı ve asgari ücretliyi zorladığını ifade etti.

“Bugün ilçemizde iyi bir zeytinin kilosu 800 liraya dayanmış durumda. Kasapta etin kilosu 900 lira bandında. Kira fiyatları 15–20 bin lira aralığında seyrediyor. Bu şartlarda asgari ücretle geçinen bir ailenin Ramazan sofrasını nasıl kuracağını hep birlikte düşünmemiz gerekiyor” dedi.

RAMAZAN DAYANIŞMA AYI OLMALI

Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayan Koç, ekonomik koşulların bu manevi atmosferi gölgelememesi gerektiğini belirtti. İlçede vatandaşın en çok konuştuğu konunun hayat pahalılığı olduğunu dile getiren Koç, temel gıda ürünlerindeki artışın aile bütçelerini ciddi şekilde zorladığını söyledi.

“Vatandaşımız lüks istemiyor, temel ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Ancak gelir gideri karşılamıyor. Bu tablo sürdürülebilir değil. Ramazan ayı vesilesiyle dar gelirlinin üzerindeki yükün hafifletilmesi için somut adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

DESTEKLER ARTIRILMALI

Koç, sosyal yardımların ve üretici desteklerinin artırılması gerektiğini belirterek, özellikle gıda ve kira kalemlerinde dar gelirli ailelere yönelik özel düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“Ramazan, birlik ve kardeşlik ayıdır. Ancak vatandaşın sofrasında huzur yoksa manevi iklim de eksik kalır. Biz Yeniden Refah Partisi olarak adil paylaşımı ve üretim odaklı bir ekonomik modeli savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI