|
Tweet |
KADIN EMEĞİ TOPLUMUN TEMEL GÜCÜDÜR
Gülbahar Tahmilci açıklamasında kadınların yalnızca aile içinde değil, üretimden eğitime, ekonomiden sosyal yaşama kadar hayatın her alanında önemli bir rol üstlendiğini belirterek şunları söyledi:
“Kadın emeği bu toplumun en güçlü dayanaklarından biridir. Kadınlar üretir, büyütür, dönüştürür ve toplumu ayakta tutar. Ancak ne yazık ki kadınların emeği çoğu zaman görünmez kılınmakta, kadınlar iş hayatında eşitsizliklerle karşılaşmakta ve hak ettikleri değeri görememektedir.”
KADINA YÖNELİK ŞİDDET EN BÜYÜK TOPLUMSAL SORUNLARDAN BİRİDİR
Tahmilci, kadınların karşı karşıya kaldığı en ağır sorunlardan birinin kadına yönelik şiddet olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kadına yönelik şiddet yalnızca bireysel bir mesele değil, toplumun tamamını ilgilendiren ciddi bir sorundur. Her yıl yüzlerce kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor, binlerce kadın ise fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyor. Bu tabloyu değiştirmek için güçlü ve kararlı politikalar hayata geçirilmelidir.”
MANİSA’DA KADINLARIN MÜCADELESİ BÜYÜYOR
CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci, Manisa’da yaşayan kadınların da hem ekonomik hem sosyal hayatta önemli zorluklarla mücadele ettiğini belirtti.
“Manisa’da yaşayan kadınlarımız tarlada, fabrikada, evde ve hayatın her alanında büyük bir emek veriyor. Buna rağmen birçok kadın güvencesiz çalışma koşullarıyla karşı karşıya kalıyor, ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Kadınların eşit haklara sahip olduğu, güven içinde yaşayabildiği bir Manisa için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”
ŞİDDETSİZ VE EŞİT BİR GELECEK MÜMKÜN
Tahmilci açıklamasının sonunda kadınların eşit, özgür ve güvenli bir yaşam sürdürebileceği bir toplumun mümkün olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kadınların korkmadan yaşayabildiği, emeğinin değer gördüğü ve eşit haklara sahip olduğu bir toplum mümkündür. Bunun için dayanışmayı büyütmek ve kadınların mücadelesini güçlendirmek zorundayız. Bu vesileyle başta Manisa’daki emekçi kadınlar olmak üzere ülkemizin dört bir yanında üreten, emek veren ve mücadele eden tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”