Bugun...

Başkan Hasan Kırım: “Kız çocuklarının geleceği, Cumhuriyet’in eşit yurttaşlık idealidir” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

EŞİT VE LAİK EĞİTİM, KIZ ÇOCUKLARININ EN TEMEL HAKKIDIR
facebook-paylas
 Tarih: 11-10-2025 16:42:00

Başkan Hasan Kırım: “Kız çocuklarının geleceği, Cumhuriyet’in eşit yurttaşlık idealidir” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye’de kız çocuklarının eğitim, özgürlük ve eşitlik mücadelesinin hâlâ devam ettiğini belirtti. Başkan Kırım, “Ülkemizde 15 yaş ve üzeri 1 milyon 501 bin 903 kız çocuğu ve kadının hâlâ okuma yazma bilmemesi, 21. yüzyıl Türkiye’si için utanç vericidir. Sadece 2024 yılında 16-17 yaş arasındaki 9 bin 354 kız çocuğunun evlendirilmiş olması, kız çocuklarının geleceğini karartan bir tabloyu gözler önüne sermektedir” dedi.

YOKSULLUK DÖNGÜSÜNÜ EĞİTİMLE KIRMALIYIZ
Başkan Kırım, eşit, laik ve bilimsel eğitimin kız çocuklarının yaşamını dönüştüren en güçlü araç olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Eğitim, kız çocuklarının ufkunu büyütür; yoksulluğun kuşaklar arası döngüsünü kırar. Her kız çocuğu özgürce eğitim alabilmeli, kendi kararlarını verebilmeli, yaşamı kendi elleriyle şekillendirebilmelidir. Eşit eğitim hakkı sağlanmadan ne toplumsal adaletten ne de gerçek kalkınmadan söz edebiliriz.”

CUMHURİYET’İN AYDINLIK YÜZÜ KIZ ÇOCUKLARIDIR
Başkan Hasan Kırım, Cumhuriyet’in eşit yurttaşlık idealinin ancak kız çocuklarının geleceğini güvence altına alarak yaşatılabileceğini belirtti:
“Cumhuriyet’in temelinde eşitlik, özgürlük ve fırsat adaleti vardır. Bugün o değerlere sahip çıkmanın en güçlü yolu, her kız çocuğuna umut olmaktır. Kız çocuklarının eğitime, sanata, bilime ve spora katılımı, Cumhuriyetimizin aydınlık yüzünü temsil eder. Bizler yerel yönetimler olarak onların yanındayız.”

“KIZ ÇOCUKLARIYLA GÜÇLENEN BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Kırım, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Bir kız çocuğunun eline kalem almak yerine evlilik cüzdanı verilmesi, bu ülkenin geleceğine vurulmuş bir darbedir. Biz bu kaderi değiştirmek için çalışıyoruz. Kız çocuklarının özgür, eşit ve güçlü bireyler olarak yetiştiği bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI