Bugun...
SON DAKİKA

BAŞKAN KARAKURT: EĞİTİM SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anayol Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte artan maddi zorluklara dikkat çekti. Velilerin ve öğrencilerin karşı karşıya kaldığı ekonomik yükü eleştiren Karakurt, iktidarın eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 10-09-2024 18:14:00

BAŞKAN KARAKURT: EĞİTİM SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Karakurt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  "Okullar açıldı, ancak veliler ve öğrenciler büyük bir maddi sıkıntı içinde. Servis ücretleri fahiş seviyelere ulaştı, birçok aile çocuklarını okula götürmekte zorlanıyor. Defterden kaleme, çantadan kırtasiye malzemelerine kadar her şey aşırı pahalı. Özel okullar zaten bir lüks haline gelmiş durumda, devlet okullarında dahi kantin fiyatları aile bütçesini zorluyor."

EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK VE FIRSAT KRİZİ YAŞANIYOR"

Ali Karakurt, Türkiye’de eğitim sisteminin giderek bir sektör haline geldiğini belirterek:" İktidarın yıllardır sürdüğü yanlış politikalar eğitimde büyük bir fırsat eşitsizliği yarattı. Eğitimin kalitesi düştü, özel okullar zenginlerin tercihine dönüştü, devlet okulları ise yetersiz kaynaklarla ayakta durmaya çalışıyor. Veliler çocuklarına kaliteli bir eğitim sağlamak için borç yükü altına giriyor. Pahalılıktan aileler çocuklarına kaliteli eğitim aldıramıyor. Eğitim, ülkemizin geleceğidir ve her çocuğun nitelikli eğitime eşit şartlarda ulaşması anayasal bir haktır. Ancak mevcut iktidar, eğitimi bir ticari alan haline getirmiş durumda. Biz, Anayol Partisi olarak eğitimin tamamen ücretsiz, ulaşılabilir ve kaliteli hale getirilmesi için çalışacağız." dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI