Bugun...

Başkan Ömer Dağlı: Çiftçi zor durumda, acil erken seçim şart! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı, Türkiyedeki tarım politikalarını ve çiftçilerin karşı karşıya olduğu zorlukları sert bir şekilde eleştirerek, mevcut yönetimin çiftçilere yeterli desteği sağlayamadığını ifade etti. Ziraat mühendisi olan Dağlı, tarım sektöründe yaşanan sorunları bizzat tecrübe ettiğini belirterek, erken seçim çağrısında bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 20-09-2024 22:21:00

Başkan Ömer Dağlı: Çiftçi zor durumda, acil erken seçim şart! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

"Çiftçilerimiz destek görmüyor, hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor"

Ömer Dağlı, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki üreticilerin yurt dışından ithal edilen ürünler karşısında zor duruma düştüğünü ifade etti. Çal ilçesi genelindeki çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen Dağlı, "Türkiye’de hayat şartları gün geçtikçe zorlaşıyor. Ben de ziraat mühendisi olarak tarımla ilgileniyorum. Çal ilçesi genelinde bizi, yani üreticiyi en çok etkileyen konulardan biri, yurt dışından ithal edilen ürünler. Üreticilerimiz destek gördüğünü zannediyor, ancak gerçekte böyle bir destek yok. Verilen destekler mazota bile yetmiyor," dedi.

"Üretici malını satamıyor, tarlada emeği karşılıksız kalıyor"

Dağlı, çiftçilerin ürünlerini satmakta büyük zorluklar yaşadığını ve hak ettiği değeri bulamadığını vurgulayarak, "Üretici malını satmak istiyor fakat karşısına değer görmeyen bir fiyat çıkıyor. Bu yıl tarlada karpuz 50 kuruşa satıldı. Çiftçilerimiz tarlada emeğinin karşılığını alamıyor, maliyetlerini bile karşılayamıyor. Bu durum, tarım sektörünü daha da çıkmaza sürüklüyor" dedi.

"Tarım politikaları gözden geçirilmeli, erken seçim şart!"

CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı, ülkenin tarım politikalarının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, mevcut yönetimin bu sorunları çözme kapasitesine sahip olmadığını ifade etti. "Çiftçiyi her açıdan anlayabilecek durumdayım ve tarımın her alanına hakimim. Mevcut yönetim, çiftçiye gerçek anlamda bir çözüm sunmuyor. Bu yüzden acilen bir erken seçim şart. Yeni bir yönetimle tarım sektörüne hak ettiği değeri kazandırmak ve üreticiyi hak ettiği desteğe kavuşturmak zorundayız" diye konuştu.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI