|
Tweet |
“MİLLİYETÇİLİK BİR PARTİNİN TEKELİ DEĞİLDİR — DEVLETİN BEKÂSINA ADANMIŞLIKTIR”
Karasu, İYİ Parti’ye ve Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’na yönelik algı operasyonlarına yanıt verirken milliyetçilik anlayışını netleştirdi:“Genel Başkanımız geçmişten beri çizgisi değişmeyen bir liderdir. Biz Galip Erdem’in sözünü taşıyan bir hareketiz: Ülkücünün ülkücülüğü musalla taşında ölçülür. Bizim hayatımızda zigzag yoktur. Türk milliyetçiliği bir partinin tapulu malı değildir; devlete adanmış bir duruştur.”
Bu çıkış, Karasu’nun kişisel sadakat çizgisini ve partinin ideolojik kökünü ulusal basın tınısında görünür kıldı.
“KOSOVA’DA ASKERLİK YAPTIM — TÜRKİYE’NİN İÇ VE DIŞ TEHDİTLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”
Karasu, güvenlik perspektifi taşıyan değerlendirmesini bir saha anısıyla güçlendirdi:“Askerliğimi Kosova’da yaptım. Geçen hafta Fenerbahçe maçında Sultan Murat’ı göğsünden hançerleyen Sırp liderin dev pankartı asıldı. Aynı gün Papa İznik’e geldi. Türkiye hem içeride hem dışarıda ciddi tehdit altındadır; bunlar tesadüf değil mesajdır.”
“BU DEVLETİN ÇÖKERTİLECEĞİ SANILIYORSA TARİHİ BİLMİYORLAR”
Karasu, Selçuklu ve Osmanlı askeri hafızasını güncel güvenlikle ilişkilendirerek şu hatırlatmayı yaptı:“Sultan Kılıçarslan Haçlı Seferlerini Anadolu’dan gerilla savaşıyla püskürttü; sayı olarak yüz kat güçlü orduyu paramparça etti. Bu milletin genetiğinde teslimiyet yoktur.”
“EKONOMİK KRİZ OLABİLİR AMA TÜRKİYE DEVLETİ KÖKLÜDÜR — TEHDİTLERİ ÇÖZER”
Karasu, ekonomide zorluklar yaşansa da devletin kurumsal hafızasına güvenilmesi gerektiğini vurguladı:“Bugün ekonomik kriz olabilir ama devlet güçlüdür, köklüdür, yalnız değildir. Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir; tarihsel derinliğe, coğrafi ağırlığa ve stratejik hafızaya sahiptir.”
“LİDERLERİN SÖZLERİ BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİDİR”
Volkan Karasu, açıklamasını şu uyarıyla tamamladı:“Bu devletin üst kademesinde birileri ‘büyük İsrail projesinin eş başkanıyım’ diyorsa, ‘gerekirse papaz elbisesi giyeriz’ diyorsa — biz buna sessiz kalamayız. Devletin onuru kişisel projelere kurban edilemez.”