![]() |
Tweet |
Birlik ve Yükseliş Partisi Genel Başkanı Aydın Ünsal, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yoksulluğun toplumsal dayanışmayı zedeleyen bir sorun olduğunu belirtti. Ünsal, “Yoksulluk, sadece gelir eksikliği değildir; toplumsal eşitsizlik ve fırsat adaletsizliğinin sonucudur. Birlik içinde hareket ederek bu sorunu aşabiliriz.” dedi.
Ekonomik Adalet ve Fırsat Eşitliği
Ünsal, ekonomik adaletin sağlanmasının yoksullukla mücadelede kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Her bireyin eşit imkanlara sahip olduğu bir Türkiye, ancak adaletli bir gelir dağılımıyla mümkündür. Fırsat eşitliği sağlamadan yoksulluğu ortadan kaldırmak hayal olur.” ifadelerini kullandı.
Üretim ve Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın Ünsal, üretim ve istihdamın yoksulluğu azaltmadaki rolüne dikkat çekerek, “Yoksullukla mücadele sadece yardımla değil, sürdürülebilir üretim ve kalkınma politikalarıyla mümkündür. Her vatandaşın üretime katıldığı bir toplum, aynı zamanda refahı da paylaşan bir toplumdur.” dedi.
“Birlik İçinde Daha Güçlüyüz”
Ünsal, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Yoksulluğu yenmek, ancak toplumun tüm kesimlerinin el ele vermesiyle mümkündür. Birlik ve Yükseliş Partisi olarak, herkesin insanca yaşam hakkına sahip olduğu, adil ve refah dolu bir Türkiye için çalışıyoruz. Birlikte hareket ettiğimizde, hiçbir vatandaşımız yoksullukla sınanmayacaktır.”