Bugun...

Cavidan Demirağ’dan 5 Aralık Mesajı: “Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı Geleceğimizi Değiştiren Bir Dönüm Noktasıdır” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Kadın Haklarında Tarihi Günün Yıl Dönümü
facebook-paylas
 Tarih: 05-12-2025 16:14:00

Cavidan Demirağ’dan 5 Aralık Mesajı: “Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı Geleceğimizi Değiştiren Bir Dönüm Noktasıdır” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclisi Üyesi Cavidan Demirağ, 5 Aralık 1934’te Türk kadınlarına tanınan seçme ve seçilme hakkının yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir açıklama yaptı. Demirağ, bu tarihin yalnızca bir hak kazanımı değil, kadınların toplumsal yaşamda söz sahibi olmasının başlangıcı olduğunu vurguladı.

“Bu Hak, Kendi Geleceğini Belirleme Fırsatıdır”

Demirağ açıklamasında, 5 Aralık 1934’te tanınan seçme ve seçilme hakkının yalnızca sandığa gitmekten ibaret olmadığını belirterek, “Bu hak, kadınların kendi geleceğini belirleyebilmesinin, yönetimde söz sahibi olabilmesinin başlangıcıdır” ifadelerini kullandı.

Kadınların Güçlenmesi İçin Mücadele Vurgusu

Sivil toplum alanındaki çalışmalarına da değinen Cavidan Demirağ, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta eşit biçimde yer alabilmesi için uzun süredir mücadele verdiğini belirtti. Demirağ, “Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesidir. Bu anlayışla çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

“Yaşasın Kadınlar” 

Açıklamasının sonunda kadınların tarih boyunca verdiği mücadeleye dikkat çeken Demirağ, “Yaşasın kadınlar” sözleriyle mesajını tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI