|
Tweet |
“Acılar Paylaşıldıkça Hafifler”
Cemal Yurtlu açıklamasında, 6 Şubat’ın yalnızca bir tarih değil, millet olarak yaşanan büyük bir imtihan olduğunu belirterek, “O gün milletimizin gösterdiği dayanışma, en karanlık anlarda dahi umudu ayakta tuttu” ifadelerini kullandı.
“Elazığ Deprem Gerçeğini Yakından Biliyor”
Elazığ’ın deprem gerçeğiyle yıllardır yüz yüze olduğunu vurgulayan Yurtlu, tedbirli ve planlı şehirleşmenin hayati önem taşıdığını söyledi. “Bu acılardan ders çıkarmazsak, aynı sınavlarla yeniden karşılaşırız” dedi.
“İhmale Yer Olmamalı”
Afetlere karşı hazırlığın ertelenemez bir sorumluluk olduğunu dile getiren Yurtlu, insan hayatını önceleyen bir anlayışın esas alınması gerektiğini ifade etti.
“Unutmak Değil, Hatırlayarak Sorumluluk Almak”
Mesajının sonunda Cemal Yurtlu, 6 Şubat’ta hayatını kaybedenleri saygıyla anarak, “Bu felaketi unutmayacağız. Unutmadıkça daha dikkatli, daha bilinçli ve daha güçlü olacağız” sözleriyle anma mesajını tamamladı.