escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir: “Turizm Kenti Alanya Küresel Belirsizliklerden Doğrudan Etkileniyor” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, dünya genelinde artan jeopolitik gerilimlerin Türkiye’ye ve özellikle turizm kentlerine etkilerine ilişkin kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Kandemir, küresel krizlerin sadece siyasi değil, ekonomik ve sosyal sonuçlar doğurduğunu vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 26-03-2026 18:35:00

CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir: “Turizm Kenti Alanya Küresel Belirsizliklerden Doğrudan Etkileniyor” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


“Turizm Sektörü Hassas Bir Dönemden Geçiyor”

Alanya’nın ekonomisinin büyük ölçüde turizme dayandığını hatırlatan Kandemir, bölgesel çatışmaların ve uluslararası belirsizliklerin rezervasyonları ve yatırım planlarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
“Turizm güven ve istikrar ister. Dünyada artan savaş riski, enerji krizi ve ekonomik dalgalanmalar, tatil planlarını da doğrudan etkiliyor. Alanya gibi turizm merkezlerinde esnafımız, otelcimiz ve çalışanlarımız bu gelişmeleri yakından hissediyor” dedi.

“Enerji ve Maliyet Baskısı Artıyor”

Kandemir, küresel gerilimlerin enerji fiyatları üzerinden yerel ekonomiye yansıdığına dikkat çekti.
“Akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki artış; ulaşım, konaklama ve hizmet sektöründe ciddi gider artışlarına neden oluyor. Bu durum hem işletmelerin rekabet gücünü hem de vatandaşın alım gücünü zorluyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Barış ve İstikrarın Savunucusu Olmalı”

CHP Alanya İlçe Başkanı, Türkiye’nin dış politikada yapıcı ve dengeli bir çizgi izlemesinin önemine değinerek şunları söyledi:
“Ülkemiz, bulunduğu coğrafyada krizlerin tam ortasında yer alıyor. Bu nedenle gerilimlerin parçası olmak yerine barışın ve diplomasinin güçlü bir savunucusu olmalıyız. Bölgesel istikrar, hem güvenliğimiz hem de ekonomik geleceğimiz için hayati önemdedir.”

“Yerel Ekonomi Güçlendirilmelidir”

Kandemir, Alanya’da turizmin yanı sıra tarım ve ticaretin de desteklenmesi gerektiğini belirtti.
“Tek sektöre bağımlı ekonomik yapı kırılganlık yaratır. Tarımı, küçük esnafı ve yerel üreticiyi destekleyen politikalarla Alanya’nın ekonomik dayanıklılığını artırmalıyız. Küresel krizlere karşı en güçlü kalkan, güçlü yerel ekonomidir” dedi.

Bülent Kandemir, açıklamasını “Barışın hâkim olduğu, ekonomik istikrarın sağlandığı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI