Bugun...

CHP Bayburt İl Başkanı Sercan Türker’den Dikkat Çeken Değerlendirme: “Sorunları Yönetmek Değil, Çözmek Gerek” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Bayburt’ta Görünmeyen Gerçekler Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Sercan Türker, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, Bayburt’un çoğu zaman istatistiklerin arkasında bırakıldığını söyledi. Türker, “Bayburt küçük bir şehir olabilir ama yaşanan sorunlar büyük. Burada hayat, rakamlardan ibaret değil; her hanede ayrı bir mücadele var” ifadelerini kullandı.
facebook-paylas
 Tarih: 18-12-2025 15:21:00

CHP Bayburt İl Başkanı Sercan Türker’den Dikkat Çeken Değerlendirme: “Sorunları Yönetmek Değil, Çözmek Gerek” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Ekonomi Merkezden Değil, Sahadan Okunmalı

Ekonomik değerlendirmelerin masa başında değil, çarşıda, pazarda ve köylerde yapılması gerektiğini vurgulayan Türker, alım gücündeki düşüşün artık gizlenemez hale geldiğini belirtti. “Vatandaş borçla yaşıyor, umutla değil” diyerek ekonomik daralmanın toplumsal etkilerine dikkat çekti.

Kamu Çalışanı ve Emekli Baskı Altında

Bayburt’ta kamu çalışanları ve emeklilerin önemli bir nüfusu oluşturduğunu hatırlatan Türker, maaş artışlarının hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını söyledi. Sabit gelirlinin her ay biraz daha geriye gittiğini ifade ederek, gelir adaletinin yeniden tesis edilmesi çağrısında bulundu.

Göç Sessizce Büyüyor

Türker, Bayburt’un en önemli sorunlarından birinin genç göçü olduğunu belirterek, eğitimli gençlerin şehirde kalmasını sağlayacak istihdam ve sosyal imkânların yetersizliğine dikkat çekti. “Bir şehir, gençlerini tutamıyorsa geleceğini de kaybeder” sözleriyle durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Siyasette Dil Değişmeli

Toplumu ayrıştıran, sorunları öteleyen bir siyaset anlayışının Türkiye’ye kaybettirdiğini savunan Türker, daha kapsayıcı ve çözüm odaklı bir dile ihtiyaç olduğunu ifade etti. Eleştirinin düşmanlık değil, demokrasinin gereği olduğunu vurguladı.

CHP’den Bayburt İçin Yeni Bir Yol Vurgusu

CHP Bayburt İl Başkanı Sercan Türker, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bayburt için suskunluğu değil, ortak aklı büyüteceğiz. Sorunları geçici hamlelerle değil, kalıcı çözümlerle aşmak mümkün. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI