|
Tweet |
Başkan Mustafa Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası, sadece bir farkındalık dönemi değil, aynı zamanda hepimize ‘eşitlik ve erişilebilirlik’ borcumuzu hatırlatan çok önemli bir fırsattır. Görme engelli hemşehrilerimiz, karanlıkta yollarını beyaz bastonlarıyla bulurken, aslında bize aydınlık bir vicdan ve duyarlı bir toplum sorumluluğu yüklemektedir.
Belen’de Erişilebilirlik İçin Adım Atma Zamanı
Belen’imizde maalesef birçok kaldırım, yaya geçidi ve kamu binası görme engelli vatandaşlarımızın bağımsız hareket etmesine izin vermiyor. Kırık kaldırımlar, araçların park ettiği refüjler, sesli sinyalizasyon sistemlerinin yetersizliği… Bunlar küçük gibi görünse de, bir görme engelli vatandaşımız için hayatı çok zorlaştıran büyük engellerdir.
CHP Belen olarak diyoruz ki: Erişilebilirlik lüks değil, haktır!
Bu hafta vesilesiyle Belen Belediyesi’ni, esnafımızı, mahalle muhtarlarımızı ve tüm hemşehrilerimizi harekete geçmeye davet ediyorum. Birlikte yapacağımız en küçük düzenlemeler bile, görme engelli kardeşlerimizin hayatına dokunacak büyük adımlar olacaktır.
Dayanışma ve Empatiyle Daha Güçlüyüz
Görme engelli bireylerimizin sadece yardım bekleyen değil, üretken, çalışan, sanatçı, sporcu, anne-baba, kardeş ve komşu olduğunu unutmamalıyız. Onların cesareti ve azmi hepimize örnek olmalıdır.
Bu anlamlı haftada Belen’deki tüm hemşehrilerimizi, bir günlüğüne de olsa gözlerini kapatarak görme engelli bir vatandaşımızın günlük hayatını deneyimlemeye davet ediyorum. Çünkü empati kurduğumuz anda, dayanışmamız da artar.
Mustafa Çelik’ten Çağrı: “Belen’i Engelsiz Yapalım”
Belen’i gerçekten güzel yapan şey taşları, toprağı, portakalı ya da denizi değil; birbirine sahip çıkan, birbirinin yükünü hafifleten insanlardır. Görme engelli hemşehrilerimizin yükünü hafifletmek, onların gülüşüne ortak olmak hepimizin elindedir.