Bugun...
SON DAKİKA

CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya’dan Maraş Katliamı’nın Yıldönümünde Anma ve Çağrı “Unutmadık, Unutturmayacağız” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya, Maraş Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 19–26 Aralık 1978’de yaşananların Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı. Güzelkaya, katliamda yaşamını yitiren yurttaşları saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, acının hâlâ taze olduğunu ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 18-12-2025 23:00:00

CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya’dan Maraş Katliamı’nın Yıldönümünde Anma ve Çağrı  “Unutmadık, Unutturmayacağız” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

 

“Maraş, İnsanlığa Karşı İşlenmiş Bir Suçtur”

Güzelkaya, Maraş’ta yaşananların yalnızca belirli bir kesime değil, tüm topluma ve insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu dile getirdi. İnanç, kimlik ve mezhep üzerinden körüklenen nefretin nelere yol açabileceğinin en acı örneklerinden birinin Maraş olduğunu söyleyen Güzelkaya, benzer acıların bir daha yaşanmaması için geçmişle yüzleşmenin şart olduğunu ifade etti.

“Gerçeklerle Yüzleşmeden Toplumsal Barış Sağlanamaz”

Açıklamasında adalet vurgusu yapan Güzelkaya, katliamın tüm yönleriyle aydınlatılmasının ve sorumluların tarih önünde mahkûm edilmesinin toplumsal barış açısından hayati önem taşıdığını belirtti. “Cezasızlık kültürü sürdükçe, acılar tekrar eder” diyen Güzelkaya, devletin ve toplumun ortak sorumluluğuna dikkat çekti.

“Laiklik ve Demokrasi En Güçlü Güvencemizdir”

CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya, laikliğin ve demokratik hukuk devletinin, benzer katliamların önlenmesindeki en temel güvence olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, eşit yurttaşlık, özgürlük ve barış mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

“Acıları Paylaşmak Ortak Geleceğimiz İçin Bir Görevdir”

Güzelkaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Maraş Katliamı’nda yaşamını yitiren tüm canları bir kez daha saygıyla anıyor, yakınlarına sabır diliyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız. Karanlığa karşı aydınlığı, nefrete karşı kardeşliği savunmaya devam edeceğiz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI