Bugun...

CHP ESENYURT GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İSMAİL ARAÇ: "CUMHURİYETİMİZİN DEĞERLERİ KORUNMALI" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Araç, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasanın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına sert tepki verdi. Araç, bu açıklamaların Cumhuriyetin değerlerine yönelik bir tehdit oluşturduğunu belirtti ve "Laiklik, Cumhuriyetimizin en temel unsurlarından biridir" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 18-09-2024 12:35:00

CHP ESENYURT GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İSMAİL ARAÇ:

CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİ ASLA SORGULANAMAZ

HÜDAPAR’ın Anayasa'nın 4. maddesini hedef alan açıklamalarını reddeden Araç, "Cumhuriyetimizin nitelikleri değiştirilemez. Bu ilkeler, Türkiye’nin bağımsızlığı ve ilerlemesi için son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

ANAYASA’DAKİ TEMEL İLKELERİN DEĞERİ

Açıklamasında Anayasa'nın ilk dört maddesindeki değerlerin korunması gerektiğine dikkat çeken Araç, "Türkiye Devleti, bir Cumhuriyettir. Bu ifade, milletimizin bir arada yaşamasının temelidir ve her bireyin haklarını güvence altına alır" dedi.

LAİKLİK, ÖZGÜRLÜĞÜN TEMELİDİR

İsmail Araç, laikliğin önemine vurgu yaparak, "Laiklik, bireylerin inançlarını özgürce yaşamalarını sağlayan bir yapıdır. Bu ilke, toplumsal barışın ve adaletin sağlanmasında kritik bir rol oynamaktadır" diye ekledi.

GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN CUMHURİYETİ SAVUNALIM

Başkan İsmail Araç, son olarak gençlerin Cumhuriyetin kazanımlarını koruma sorumluluğunu unutmaması gerektiğini ifade etti. "Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyerek Türkiye’yi çağdaş ve demokratik bir ülke haline getirmek için mücadele eden bir partidir. Gelecek nesillere laik ve demokratik bir Türkiye bırakmak hepimizin görevidir" açıklamasında bulundu.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI