Bugun...

CHP GÖMEÇ İLÇE BAŞKANI ÖZKAN GÜVEN: "DEMOKRATİK TÜZÜK, DEMOKRATİK CHP, DEMOKRATİK TÜRKİYE!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, partisinin tüzük kurultayına yönelik açıklamalarda bulundu. Güven, kurultay sürecinde benimsenmesi gereken demokratik ilkelere ve parti içi demokrasinin gerekliliklerine vurgu yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 02-09-2024 16:49:00

CHP GÖMEÇ İLÇE BAŞKANI ÖZKAN GÜVEN:

DEMOKRATİK ADAY BELİRLEME

"Yargı denetiminde ön seçim en demokratik aday belirleme yöntemidir. Üyelerin ve örgütün desteğiyle seçilecek adayların, genel ve yerel seçimlerde de daha başarılı olması söz konusudur. Ayrıca bu yöntem, parti içi tutarlılık ve partinin ilkeleriyle uyumlu adayların belirlenmesi açısından da önemlidir. Örgüt siyasetinin dışında olup, partinin ilkelerini benimseyen ve partiye büyük katkılar sağlayabilecek özel nitelikli kişilerin de aday olabilmesi için de, %5 oranında bir genel merkez yönetimi kontenjanı belirlenmesi, partinin başarısı açısından önemlidir" dedi.

TARİHSEL MİRASIN SÜRDÜRÜLMESİ

"CHP Delegasyonu Saltanatı ve Hilafeti kaldırarak halk egemenliğine dayalı çağdaş Cumhuriyeti kuran tarihsel devrimci mirasının gereğini yapmalıdır" ifadelerini kullanan Güven, bu miras doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

DEMOKRATİK İLKELERİN UYGULANMASI

"Demokratik Tüzük, Demokratik CHP, Demokratik Türkiye demelidir" diyen Güven, CHP’nin demokratik tüzüğünün aşağıdaki ilkelere dayandırılması gerekliliğini tüm üyelerimizle, örgütümüzle ve parti yetkililerimizle paylaşıyoruz:

1. Partinin asıl sahibinin üyeleri olduğu gerçeği ışığında, üyeleri arasında ayrım yapmaksızın tüzüğün tüm üyelerimizin hak ve hukukunu mutlaka koruması sağlanmalıdır.
2. Tüzük değişikliği ile üyelerimiz partinin her düzeyde adaylarını belirleme konusunda söz sahibi kılınmalıdır.
3. Partimizin yürütme organı olan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) tamamı örgüt iradesinin yansıması olan ve partinin Kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan Parti Meclisi tarafından seçilmelidir.
4. Üyelerimizin ve örgütümüzün Parti Meclisi’nde gerçek ve etkin temsilini sağlamak için Parti Meclisi üye sayısı 80’e çıkartılmalı; il Başkanlarımız veya il kongrelerinden seçilerek gelecek örgüt temsilcilerinin Parti Meclisi’ne doğal üye olarak katılması ile bütün il örgütlerimizin temsilde adalet ilkesi doğrultusunda Partimizin karar organında söz sahibi olması sağlanmalıdır.
5. Partimizin adayları, Siyasi Partiler Yasası’nın yüzde 5 kontenjan sınırlaması dışında, genel ve yerel seçimlerde üyelerin katılımıyla gerçekleşecek yargı denetiminde önseçimle belirlenmelidir.
6. Kadınların ve gençlerin siyasette etkin temsili ve katılımını sağlayacak ilerici düzenlemeler yapılmalı, gençlik kotası yaş sınırı 30 olarak kalmalıdır.
7. Kurultayımız yalnızca Parti Meclisi ve Genel Başkan seçimine indirgenmemeli; partimizin programının, siyasetinin belirlendiği en yüksek organ olarak işletilmelidir.

TÜZÜK KURULTAYI VE ÜYE HAKLARI

"Tüzük Kurultayı sürecinde, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerimizi, örgütlerimizi, parti emekçilerini, yani partimizin asıl sahiplerini partimizin kuruluş felsefesinden ve tarihsel köklerinden koparılmasına izin vermeden, tüm tarihsel birikimine, demokratik geleneğine ve kendi söz haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Güven, demokratik ilkelerin önemine işaret ederek:" Unutulmamalıdır ki; Demokratik bir Türkiye’yi var etmek için tek yol demokratik bir CHP’dir. Demokratik bir CHP’nin var olmasının ön şartı da “sözün ve kararın” üyenin olduğu bir tüzüktür"  dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI