Bugun...

CHP’li Akyıl, Musa Anter’i andı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, gazeteci yazar Musa Anter’i katledilişinin 32. yılında andığı mesajında; faili meçhul gazeteci cinayetlerinin insanlığa karşı suçlar kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-09-2024 12:14:00

CHP’li Akyıl, Musa Anter’i andı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, 20 Eylül 1992 yılında Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci yazar Musa Anter’i andı.
Özellikle de 90’lı yıllarda çok sayıda gazetecinin yaptıkları haberler sebebiyle hedef gösterildiğini ve öldürüldüğünü anımsatan Başkan Akyıl, öldürülen aydın, yazar ve gazetecilerin pek çoğunun failinin bulunmadığını söyledi.
Faili meçhul gazeteci cinayetlerinin insanlığa karşı suçlar kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İl Başkanı Akyıl, “Gazeteci yazar Musa Anter cinayetiyle ilgili dosya uzun yıllar ‘faili gayri muayyen’ olarak kalmış ve failler bulunamamış ya da aranmamıştır. Dosyaya uzun yıllar otopsi raporu, olay yeri inceleme tutanağı ve görgü tanıklarının ifadeleri dışında bir belge girmemiştir. Dönemin siyasi koşulları göz önüne alındığında bu cinayetin sıradan bir adli vaka olmadığı aslında tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Musa Anter’i katledilişinin yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz. Basını hedef gösteren siyasi üslup ve geleneğin ortadan kalktığı Türkiye için mücadelemiz sürecektir” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI