|
Tweet |
Olayın farklı yönleriyle ele alınması gerektiğini ifade eden Coşkun, toplumun sağduyusuna zarar vermeyi amaçlayan bu tür eylemlerin karşılıksız bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.
Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türk Bayrağı, bir milletin yalnızca geçmişini değil, geleceğe dair ortak iradesini de temsil eder. Ona uzanan her el, aslında bu ortak iradeye yönelmiş bir tehdit anlamı taşır.
Nusaybin’de yaşanan bu olay, bireysel bir taşkınlık değil, toplumsal hassasiyetleri kaşıyan bilinçli bir girişimdir. Bu tür eylemler, halkın birbirine olan güvenini zedelemeyi amaçlamaktadır.
Bizler biliyoruz ki bayrak, bir siyasi görüşün değil, bütün bir toplumun ortak değeridir. Kimsenin bu değeri istismar etmeye, kirletmeye ya da tartışma konusu haline getirmeye hakkı yoktur.
Bu ülkenin gençlerine öfke değil, umut; ayrışma değil, dayanışma bırakmak zorundayız. Bayrak üzerinden yaratılmak istenen gerilim dili, Türkiye’ye hiçbir şey kazandırmaz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, bu tür provokasyonların karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Çünkü bayrağa sahip çıkmak, sadece geçmişe değil, geleceğe de sahip çıkmaktır.”
Coşkun ayrıca, yaşanan olayın ardından CHP Gelibolu İlçe Başkanlığı binasına Türk Bayrakları asıldığını belirterek, “O bayrak bugün de yarın da bu topraklarda onurla, inatla ve ilelebet dalgalanmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.