![]() |
Tweet |
“GAZZE’DEKİ VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”
Başkan Sinirli, İsrail’in uyguladığı abluka ve saldırıları sert bir şekilde eleştirerek, “Çocuklar açlıktan ölüyor, siviller yardım almak için sıraya girerken kurşunların hedefi oluyor. Bu vahşet, insanlık adına utanç verici bir tablo oluşturuyor. Sessiz kalmak suç ortağı olmaktır.” ifadelerini kullandı.
“ÖZGÜR ÖZEL’İN ÇAĞRISI CESUR VE TARİHİDİR”
CHP Reyhanlı İlçe Başkanı, Genel Başkan Özel’in çağrısını destekleyerek, “Sayın Özgür Özel’in TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırması cesur ve tarihi bir duruştur. Türkiye, Filistin halkının yanında olduğunu güçlü bir şekilde göstermelidir. Meclis tatilde olabilir ama vicdanlarımız tatilde değildir.” dedi.
“İKTİDARIN TAVRI YETERSİZ”
Yılmaz Sinirli, hükümetin İsrail karşısındaki tepkisini eleştirerek, “Netanyahu’ya birkaç söz söylemekle bu vahşet durmaz. ABD’nin ve Trump’ın desteğiyle yürütülen işgal planına karşı Türkiye daha kararlı ve net bir duruş sergilemelidir.” ifadelerini kullandı.
“FİLİSTİN İÇİN ORTAK DURUŞ ŞART”
Sinirli açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Filistin meselesi insanlığın onur meselesidir. Tüm siyasi partiler ortak tavır almalı, TBMM acilen devreye girmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, mazlum Filistin halkının yanında olmaya ve bu zulme karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”