escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe: “Borçla Dönen Ekonomi, Vatandaşı Çıkmaza Sürüklüyor” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe, Türkiye’de giderek derinleşen bireysel borç krizine ilişkin yaptığı açıklamada, ekonomik tablonun toplumun geniş kesimleri açısından sürdürülemez bir noktaya geldiğini belirtti. Efe, özellikle kredi kartı ve tüketici kredilerindeki artışın, vatandaşın gelir-gider dengesinin tamamen bozulduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 25-03-2026 17:42:00

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe: “Borçla Dönen Ekonomi, Vatandaşı Çıkmaza Sürüklüyor” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


Gelir Yetmiyor, Borç Mecbur Kalıyor

Mesut Efe, artan yaşam maliyetleri karşısında sabit gelirli vatandaşların büyük bir baskı altında olduğunu vurgulayarak, “Bugün birçok insan maaşıyla geçinemiyor. Mutfak masrafından faturaya kadar her kalem borçla karşılanıyor” dedi. Bu durumun toplumda yaygın bir borçlanma alışkanlığı değil, bir zorunluluk haline geldiğini dile getirdi.

Kredi Kartı Limitleri Geçim Aracına Dönüştü

Vatandaşların kredi kartlarını artık bir ödeme aracı olmaktan öte, adeta geçim kaynağı gibi kullandığını belirten Efe, borcun borçla kapatıldığı bir düzenin oluştuğunu söyledi. “Bir kartın borcu diğer kartla, bir kredinin taksiti başka bir krediyle ödeniyor. Bu tablo ekonomik bir kırılmanın açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Takipteki Borçlar ve İcra Dosyaları Yükseliyor

Mesut Efe, bankacılık sisteminde takibe düşen borçların ve icra dosyalarının hızla arttığını belirterek, bu artışın her geçen gün daha fazla vatandaşı etkilediğini söyledi. Borçlarını ödeyemeyen insanların sayısındaki yükselişin sosyal sorunları da beraberinde getirdiğini vurguladı.

Çözüm İçin Kapsamlı Adımlar Şart

Efe, mevcut tablo karşısında yalnızca geçici çözümlerin yeterli olmayacağını belirterek, kapsamlı bir borç yapılandırma programının hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Faiz oranlarının düşürülmesi, ödeme koşullarının vatandaş lehine düzenlenmesi ve dar gelirli kesimlere yönelik desteklerin artırılması gerektiğini dile getirdi.
“Ekonomi, vatandaşın sırtındaki yükü hafifletecek şekilde yönetilmelidir” diyen Efe, aksi halde borç krizinin daha derin ve kalıcı sorunlara yol açacağını sözlerine ekledi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI