Bugun...

Çiftçilerden Afşin'de Büyük Feryat.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Kahramanmaraş Afşin ilçesinde çiftçilerin yollara düşerek seslerini duyurmaya çalıştığı bu zor dönemde, çiftçilerin yaşadığı büyük sıkıntılara dikkat çeken bir açıklama yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-08-2024 19:28:00

Çiftçilerden Afşin'de Büyük Feryat.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Çiftçilerin feryadının artık arşı aşan bir noktaya geldiğini belirten Ateş, "Bıçak artık kemikte değil, kemiği de geçmiş vaziyette. Çiftçilerimiz hiçbir çıkar yol bulamıyor, bugüne kadar hep bir umutla bir sonraki sezonu bekleyen çiftçilerimiz artık dayanabilecek bir noktada değil," ifadelerini kullandı.

Girdilerdeki Artış, Çiftçiyi Mahvediyor

Ateş, çiftçilerin karşı karşıya kaldığı yüksek girdi maliyetlerinin altını çizerek, "Mazot fiyatları çok yüksek, ilaç, gübre, tohum, işçilik maliyetleri her geçen yıl katlanarak artıyor. Ekipman malzemeleri her yıl %60 ile %100 oranında zamlanıyor. Ancak çiftçinin ürettiği ürünün fiyatı her geçen yıl daha da düşüyor. Örneğin, geçen yıl buğdayını 9 liraya satan çiftçi, bu yıl 8 liraya tüccara zorla satabiliyor. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yani devlet, buğday almıyor; depolar ithal buğdayla dolu," dedi.

"Çiftçiler Artık Mallarını Satmak Zorunda Kalıyor"

Ateş, biber, patlıcan, domates, karpuz gibi ürünlerde de benzer sorunların yaşandığını belirterek, çiftçilerin zarar ettikçe tarlalarını, traktörlerini hatta evlerini satmak zorunda kaldığını ifade etti. "Uygulanan yanlış politikalar, planlanamayan tarım politikaları ve ekonominin her geçen gün kötüye gitmesi, bu ülkede tarımı ve hayvancılığı bitirdi," diyen Ateş, yetkililere acilen harekete geçmeleri ve çiftçinin feryadını duymaları çağrısında bulundu.

Afşin Çiftçileri de Yollara Düştü

Narlı’daki çiftçi eylemlerinin ardından Afşin ilçesinde de çiftçilerin taleplerini iletmek için yollara indiğini belirten Ateş, "Bu sorunlar çözümsüz değil. Ancak çözüm, çiftçinin sesine kulak vermekten, onların haklı taleplerini dikkate almaktan geçiyor. Çiftçiye kulak verilmezse bu feryatlar daha da yükselecek, bu ülkenin tarımı ve hayvancılığı daha da büyük bir çıkmaza sürüklenecek," dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, bu sözleriyle çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerken, yetkililerin artık çiftçinin yanında olması gerektiğini bir kez daha vurguladı. "Tarımda ve hayvancılıkta sürdürülebilir bir gelecek için ciddi önlemler alınmalı, çiftçilerin feryatları artık duyulmalı," diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI