Bugun...

DEVA Partili Esen Diyarbakır Cezaevinde küçük çocuklarıyla kalan kadınları ziyaret etti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Genel Merkez Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Melis KANDEMİR,Diyarbakır İl Başkanı Remzi Kaymak ve teşkilat üyeleriyle birlikte Diyarbakır Cezaevi’nde çocuklarıyla kalan kadın mahkumları ziyaret etti. Esen, hem anneleriyle cezaevinde büyüyen çocukların hem de annelerinden kilometrelerce uzakta büyümek zorunda kalan çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
facebook-paylas
 Tarih: 24-10-2025 22:42:00

DEVA Partili Esen Diyarbakır Cezaevinde küçük çocuklarıyla kalan kadınları ziyaret etti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“Bazı çocuklar anneleriyle parmaklıklar ardında büyüyor, bazıları annelerinden ayrı düşüyor. Her iki durumda da çocuklar cezalandırılıyor. Ceza, suçu işleyene ait olmalı; çocuklara değil.”

Esen, ziyareti sırasında kadınların cezaevindeki koşulları, sosyal destek imkanlarını ve çocukların gelişimsel ihtiyaçlarını yerinde gözlemledi. Görüşmede annelerin rehabilitasyon süreçlerine erişimi, çocukların eğitim hakkı ve psikososyal destek mekanizmalarının durumu gündeme geldi.
“Kadınların cezalarını hakkaniyetle çekmeleri kadar, ceza sonrası hayata uyumlanmalarını kolaylaştıracak sosyal politikalar da önemlidir. Aksi halde cezalar bitse de toplumsal dışlanma devam eder.”
Cezaevi memurlarının özlük hakları yeniden düzenlenmeli
Esen, özellikle çocuklu mahkum kadınlar için ayrı bir sosyal destek mekanizması oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, mesleklenmelerinin de desteklenmesi için Adalet Bakanlığı, Aile Bakanlığı ve MEB ortak çalışma yürütmeli dedi.
Esen ayrıca cezaevi memurlarının özlük hakları konusundaki eksikliklerin de giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.
“Her çocuk, nerede doğarsa doğsun, aynı geleceği hak eder. Bizim görevimiz, o geleceği inşa edecek adaleti kurmaktır.”
Ziyaretin ardından Elif Esen, teşkilat üyeleriyle ,KEFEK projesi kapsamında Diyarbakırin sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelerek cezaevindeki çocukların sosyal hizmetlere erişimini artıracak öneriler üzerine istişarelerde bulundu.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI