escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç: “Kadınların Eşitliği Toplumun Geleceğini Belirler” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların toplumsal hayatın her alanında önemli bir rol üstlendiğini belirterek, kadınların eşit haklara ve fırsatlara sahip olduğu bir toplumun daha güçlü ve daha adil olacağını ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 07-03-2026 14:14:00

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç: “Kadınların Eşitliği Toplumun Geleceğini Belirler” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Kadınların Mücadelesi Daha Adil Bir Toplum İçindir

Nihat Baraç açıklamasında kadınların tarih boyunca eşitlik, özgürlük ve adalet için önemli bir mücadele verdiğini vurguladı. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta daha güçlü şekilde yer almasının demokratik toplumların temel göstergelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Baraç, “Kadınların eşit haklara sahip olduğu bir toplum, geleceğe daha güvenle bakan bir toplumdur. Kadınların emeği ve katkısı olmadan gerçek bir toplumsal kalkınmadan söz etmek mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Kadınların Ekonomide ve Sosyal Hayatta Yeri Güçlenmeli

Kadınların iş hayatında, üretimde ve karar mekanizmalarında daha fazla yer almasının hem ekonomik kalkınmaya hem de toplumsal refaha katkı sağlayacağını belirten Baraç, kadınların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Baraç, “Kadınların üretimde, girişimcilikte ve toplumsal yaşamda daha fazla söz sahibi olması hem ülkemizin gelişimini hızlandıracak hem de daha dengeli bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kararlı Mücadele

Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez bir insan hakları ihlali olduğunu vurgulayan Nihat Baraç, kadınların güven içinde yaşayabildiği bir toplum oluşturmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Baraç açıklamasında, “Kadına yönelik her türlü şiddet insan haklarına karşı işlenmiş ağır bir suçtur. Kadınların korkmadan yaşayabildiği, eşit ve adil bir toplum inşa etmek için hep birlikte kararlı bir duruş sergilemeliyiz.” şeklinde konuştu.

8 Mart Mesajı

Açıklamasının sonunda tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kadınların emeğinin ve mücadelesinin daha güçlü bir toplumun temelini oluşturduğunu belirtti.

Baraç sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Başta ülkemizdeki kadınlar olmak üzere emeği, azmi ve kararlılığıyla hayatı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor; eşitliğin, adaletin ve saygının hâkim olduğu bir gelecek diliyorum.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI