Bugun...

DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Salih Efe: "Hodri Meydan" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Ali Babacana Canlı Yayında Tartışma Daveti
facebook-paylas
 Tarih: 05-10-2024 10:35:00

DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Salih Efe:

Bazı suçlamalara karşı Ali Babacan'ı bir televizyon programında tartışmaya davet eden DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Salih Efe, "Benim meselem kişilerle değil, ülkenin geleceğiyle ilgili. Ali Bey'i kongre öncesinde bir televizyon programında tartışmaya davet ediyorum. Bu, Türk siyasetine ve demokrasisine büyük katkı sağlayacaktır. Ali Bey, sayın Cumhurbaşkanını sürekli tartışmaya davet ediyor; ben de sizi tartışmaya çağırıyorum. En iyi bildiğiniz ekonomi başta olmak üzere istediğiniz herhangi bir kanalda istediğiniz konularda konuşmaya ve müzakereye hazırım, Buyurun, Ali Bey! Öncelikle kendi partinizde demokratik kuralları işletin, ancak bu şekilde partimize, ülkemize ve siyasete katkıda bulunursunuz, genel merkezde oturarak değil, Hodri meydan!" şeklinde meydan okudu.        
DEVA Partisi'nin Genel Başkan Adayı Salih Efe, yaklaşan kongre öncesinde çalışmalarını hızlandırdı. 12 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilecek kongreye hazırlıklarını sürdüren Efe, ekibiyle birlikte yoğun bir kampanya sürecine girdi.
 
"Tam Profesyonel Olarak Çalışıyoruz"
 
Kongre hazırlıkları hakkında bilgi veren Salih Efe, "DEVA Partisi kongremiz 12 Ekim’de Ankara’da yapılacak. Ekibimle birlikte yoğun bir çalışmaya girdik. Seçim kampanyası için strateji ofisimiz var ve tam anlamıyla profesyonel olarak çalışıyoruz. Nihayet delege listesi elime ulaştı ve delegelerle bizzat iletişime geçeceğim." ifadelerini kullandı.
 
Şeffaf Yönetim Vaadi
 
Efe, DEVA Partisi'nde şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyeceğini belirtti: "Delegelere vaadim, partiyi şeffaf bir yönetimle, taşra örgütleriyle beraber yönetmektir. Ben siyasete yeni bir ekol getiriyorum. Geleneksel liderlik anlayışının yerine karşılıklı diyalog ve yönetişim sistemi getireceğim." dedi.
 
Lider Egoizminin Ötesine Geçme Vurgusu
 
Siyasi partilerdeki liderlik egosuna dikkat çeken Efe, "Tüm siyasi partilerde lider egosu var. Herkes genel başkan olmak istiyor, ama kimse ülkeyi düşünmüyor. Merkez sağ ve merkez sol birleşmeli. Şu an DEVA ve Gelecek Partisi arasındaki tek mesele genel başkanlık statüsüdür. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum: Bırakın bu çekişmeleri!" diyerek birlik çağrısında bulundu.
 
Eleştiriler ve Birlik Çağrısı
 
Parti içerisinde gördüğü eksikliklere de değinen Efe, "Yanlışları görünce elimi taşın altına koyup çalışmaya başladım. Siz de öyle yapın; ülkenin birliği, çocuklarımızın geleceği için birleşin. İktidardan hesap sormak için birleşin. Çok büyük bir destek ve ilgi var." şeklinde konuştu.
 
Parti İçinde Demokrasinin İşletilmesi
 
Partide demokrasinin yaşatılması gerektiğinin altını çizen Efe, "Partimizin adı Demokrasi ve Atılım Partisi. Ben ikinci aday olarak demokratik kuralları işletiyorum ve bu süreçle partide bir atılım gerçekleştiriyorum. Parti içinde demokrasiyi yaşatamazsak, halka karşı yalancı duruma düşeriz. Avrupa’da demokrasi nasıl işler çok iyi biliyorum ve Avrupai bir siyaset anlayışı yürüteceğim." dedi.
 
Dedikodulara Yanıt ve Liderlik Çağrısı
 
Parti içinde çıkan dedikodulara da yanıt veren Efe, "Ben partimin bir neferiyim. Kaybetsem bile mücadeleye devam edeceğim. Arkamdan 'Salih Efe reklam peşinde, isim peşinde' diye konuşuluyor. Bütün siyasetçiler reklam peşinde olabilir, ama ben öyle değilim. Beni tanıyanlar bilir; 24-25 yıldır insan hakları ve sivil toplum kuruluşlarında çalışıyorum. DEVA Partisi’ni Ali Babacan ve ekibinin yanlış yönetiminden dolayı bu noktaya getirilmesine göz yumamazdım, buna eğitimim ve inancım el vermez." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI