Bugun...

Dr. İrfan Karatutlu: “En düşük emekli maaşı düzenlemesi, kanun teklifine derhal eklenmeli” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, 3 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamları öncesi önemli bir çağrıda bulundu. Karatutlu, en düşük emekli aylıklarının sürdürülemez seviyelerde olduğunu belirterek, “Bu durum artık bir geçim sorunu değil, bir yaşam krizidir. Hükümet, maaş düzenlemesini torba yasaya acilen eklemelidir” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 30-06-2025 20:14:00

Dr. İrfan Karatutlu: “En düşük emekli maaşı düzenlemesi, kanun teklifine derhal eklenmeli” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“MİLYONLAR GÖZÜNÜ 3 TEMMUZ’A DİKTİ”

Dr. Karatutlu, memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon farkı oranlarına kilitlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Haziran ayı enflasyon verisi, milyonların kaderini belirleyecek. Ancak ne yazık ki, en düşük maaşla yaşamaya çalışan yaklaşık 4 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi bugün yalnızca 14.469 TL gelirle hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Bu tutar, bırakın insanca yaşamayı, temel gıda ve barınma giderlerini dahi karşılamaktan uzak. Enflasyon farkı tek başına çözüm olamaz.”

“DÜZENLEME, KANUN TEKLİFİNE DERHAL EKLENMELİDİR”

Meclis gündemindeki torba yasaya dikkat çeken Karatutlu, “Hükümet, kamuoyunun gündeminde olan bu yasal düzenlemeye en düşük emekli maaşlarına dair bir artış maddesini acilen eklemelidir. Bu bir tercihten öte, anayasal bir zorunluluk haline gelmiştir. Sosyal devlet olmanın gereği budur” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİYİ OYALAMAYIN, HAKKINI VERİN”

Dr. Karatutlu, TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon rakamlarının sokaktaki gerçek hayatla uyuşmadığını da belirterek şöyle devam etti:

“Enflasyon oranlarıyla oynayarak emeklinin kaderiyle oynamak kabul edilemez. Emekliler sadaka değil, hakkını istiyor. Gerçek enflasyon pazarda, fatura kalemlerinde, eczanede yaşanıyor. Devlet, bu gerçekliğe sırt çeviremez.”

“DEVA PARTİSİ OLARAK TAKİPÇİSİYİZ”

Dr. İrfan Karatutlu, açıklamasının sonunda hükümete çağrısını yineledi:

“Bu çağrımızın sadece bir talep değil, milyonların ortak haykırışı olduğunun altını çiziyoruz. DEVA Partisi olarak emeklilerimizin haklarını savunmayı sürdürecek, yapılacak her adımın yakından takipçisi olacağız. 3 Temmuz sadece bir tarih değil, emekliler için bir eşik haline gelmiştir. Bu eşikte geri adım değil, vicdanlı adım atılmalıdır.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI