Bugun...

EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP’li Baran, kadına şiddetin arttığı dönemde eğitimin önemine vurgu yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 19-09-2024 16:56:00

EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, kırsal bölgelerde kız çocuklarının eğitim olanaklarından faydalanabilmeleri için köy okullarının yeniden açılması gerektiğine vurgu yaparak, “Eğitim, kadınla ilgili tüm sorunların çözümünde temel yapı taşıdır. Eğitimden tasarruf olmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, tasarruf tedbirleri bahanesi ile eğitimde uygulanan kısıtlamaların çoğunlukla kız çocuklarını eğitimden uzaklaştırdığına işaret etti.
Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin arttığı bir dönemde eğitimin öneminin daha iyi anlaşıldığına işaret eden Başkan Baran, “Eğitim, kadınla ilgili tüm sorunların çözümünde temel yapı taşıdır. Eğitim, kadınlara karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılabilmesi doğrultusunda, kadınların özgüvenini ve toplumsal bilinçlerini artıran, kadınlara ilişkin sorunların çözümünde en önemli faktördür” dedi.

EĞİTİM EN TEMEL İNSAN HAKLARINDANDIR
Özellikle kırsal bölgelerde kız çocuklarının eğitim olanaklarından faydalanabilmeleri için köy okullarının yeniden açılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özlem Baran, şöyle devam etti: “Eğitimden tasarruf olmaz. Servisinden yemeğine, temizliğine eğitimde uygulanan sözde tasarruf uygulamalarına son verilmelidir. Eğitim en temel insan haklarındandır. Eğitim hak, olanak ve özgürlüğünü çocuklarına, gençlerine yeterince sağlamayan toplumların çağı paylaşabilmeleri olası değildir. Gelir ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bütün yurttaşların eğitim hakkından eşit yararlanması anayasanın gereğidir.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI