Bugun...

Emircan Ahmet Alsan: “Gençliği Korumak, Geleceği Kurtarmaktır” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan, artan uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda basın açıklaması yaparak gençleri korumanın devletin, ailenin ve toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Alsan, uyuşturucunun sadece bireysel bir sorun değil, toplumsal bir yıkım süreci olduğuna dikkat çekti.
facebook-paylas
 Tarih: 05-11-2025 15:49:00

Emircan Ahmet Alsan: “Gençliği Korumak, Geleceği Kurtarmaktır” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA”

Başkan Alsan, son yıllarda uyuşturucu kullanımının özellikle gençler arasında endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, “Her geçen gün sokaklarımızda, okullarımızda, hatta mahalle aralarında bile uyuşturucuya bulaşmış gençlerle karşılaşıyoruz. Bu, yalnızca bireyin değil, toplumun tamamının alarm vermesi gereken bir durumdur” dedi.

“BAĞIMLILIK BİR SUÇ DEĞİL, BİR YARDIM ÇAĞRISIDIR”
Alsan, bağımlılıkla mücadelede ceza kadar rehabilitasyon ve psikososyal destek süreçlerinin de önemli olduğunu vurguladı:
“Uyuşturucu kullanan bir genci dışlamak ya da cezalandırmak yerine, onu topluma yeniden kazandırmak zorundayız. Bağımlılık bir suç değil, bir yardım çağrısıdır. Bu çağrıyı duymayan her kurum, her birey bu sorunun parçası haline gelir.”

“YEREL VE ULUSAL MÜCADELE BİRLİKTE YÜRÜTÜLMELİ”
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan, Adıyaman’da özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu ağlarına karşı yerel yönetimlerin, emniyet birimlerinin, okulların ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli çalışması gerektiğini söyledi.
“Uyuşturucu satıcılarına göz yuman, tedavi merkezlerini artırmayan bir yönetim anlayışıyla mücadele edilemez. Biz Anahtar Parti olarak her şehirde gençlik danışma merkezleri kurulması, psikolojik destek hatlarının 7/24 aktif hale getirilmesi ve aile eğitim programlarının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savunuyoruz.”

“GELECEĞE UZANAN ELİ TUTMAK, HERKESİN GÖREVİDİR”
Alsan, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:
“Bir gencimizi kaybetmek, bir geleceği kaybetmektir. Devletin kurumları, yerel yönetimler, eğitimciler, aileler, hepimiz el ele vermeliyiz. Çünkü gençliği korumak, geleceği kurtarmaktır. Adıyaman’da bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI