![]() |
Tweet |
“Edirne’den Hakkâri’ye kadar her vatandaş aynı enflasyonla mücadele ediyor ama aynı imkânlara sahip değil. Yoksulluk, bu ülkenin gerçeği haline gelmemelidir. Çünkü bu ülke, zengin kaynaklara ama fakir yönetime sahip bir ülkedir.”
“Tarladaki Alın Teri Ekonomiye Kazandırılmalı”
Balıkçı, hükümetin sıkça dile getirdiği “yastık altı altın” çağrılarını da eleştirerek, ekonominin güvene dayalı inşa edilmesi gerektiğini vurguladı:
“Vatandaşın yastık altındaki altınına değil, üreticinin toprağındaki emeğine sahip çıkın. Altın çağrısı güven kaybının itirafıdır. İnsanlar bankaya değil, yastığa güveniyorsa sorun halkta değil, yönetimdedir. Gerçek kalkınma, toprağa değer biçmekle olur.”
“Edirne Üretir, Türkiye Kazanır”
Edirne’nin tarım ve sınır ticareti potansiyeline dikkat çeken Balıkçı, bölgenin stratejik önemine rağmen geri planda bırakıldığını söyledi:
“Edirne, verimli topraklarıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayabilir. Ancak çiftçi, yüksek maliyetler ve düşük alım fiyatlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Üreticiyi korumayan sistem, hem üretimi hem umudu bitirir. Oysa Edirne üretirse, Türkiye kazanır.”
“Anahtar Parti, Sosyal Adaletin Ekonomik Karşılığıdır”
Erdinç Balıkçı, Anahtar Parti’nin vizyonunu “adil paylaşım, üretim ve liyakat temelli kalkınma” olarak tanımlayarak açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Biz Anahtar Parti olarak, yoksulluğu istatistiklerle değil, insanların hayatlarıyla okuyoruz. Yoksullukla mücadele, sadece sosyal yardım değil, adil gelir dağılımı meselesidir. Biz bu ülkenin potansiyeline, emeğine ve üretimine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki adaletin olduğu yerde yoksulluk değil, bereket olur.”