|
Tweet |
“HER SABAH UZUN YOLLARA UMUTLA ÇIKANLAR, AKŞAM ACİ HABER OLARAK DÖNÜYOR”
Doğan, yaşanan kazaların sadece birer trafik olayı olarak değil, göz göre göre gelen ihmal zincirinin sonucu olarak görülmesi gerektiğini belirtti:
“Her sabah gün doğmadan, bir lokma ekmek umuduyla yola çıkan işçilerimizin akşam evlerine acı haber olarak dönmeleri artık vicdanları sarsan bir toplumsal yara hâline gelmiştir. Bu tabloyu ‘kader’ diye açıklamak insan onuruna hakarettir.”
“BU ÜLKENİN KALBİ EMEKTİR, CAN GÜVENLİĞİ DEVLETİN GÖREVİDİR”
U.M.R.E Genel Başkanı, mevsimlik işçilerin güvenliğinin yalnızca bireysel sorumlulukla açıklanamayacağını vurguladı:
“Emek, bu ülkenin kalbidir. Tarlada, bahçede, güneşin altında alın teriyle çalışan işçilerimizin can güvenliği sadece devletin değil, hepimizin vicdani ve insani sorumluluğudur. Devletin görevi, bu insanları korumaktır.”
“DENETİMSİZLİK, EĞİTİMSİZLİK VE DUYARSIZLIK BU CANLARI ALIYOR”
Doğan, mevsimlik işçi taşımacılığında kullanılan araçların teknik kontrollerinin yetersiz olduğunu, sürücülerin çoğunun uzun mesafe ve insan taşımacılığı eğitimi almadan trafiğe çıktığını söyledi:
“Bu araçların periyodik denetimleri titizlikle yapılmalı, sürücüler trafik güvenliği, yorgunluk yönetimi ve insan taşımacılığı bilinci konularında özel eğitimlerden geçirilmelidir. Aksi halde her yıl aynı acı haberlerle uyanırız.”
“İLGİLİ KURUMLAR DERHAL HAREKETE GEÇMELİDİR”
Ferruh Doğan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Yaşanan bu kazalar, tedbir alınmadığı sürece devam edecektir. İlgili kurumları ivedilikle harekete geçmeye, bu ülkenin emekçilerinin canını korumaya çağırıyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”