Bugun...

Genel Başkan Ahmet Sevim’den Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Sert Tepki.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okullardaki temizlik sorunuyla ilgili gazetecilerin sorularına yanıt vermeden uzaklaşmasına sert tepki gösterdi. Sevim, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bütçenin israf edilmesinin neticesinde, okullarda temel temizlik hizmetlerinin dahi yapılamaz hale gelmesinin Türk eğitim sisteminin geldiği acı tabloyu gözler önüne serdiğini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 20-09-2024 18:49:00

Genel Başkan Ahmet Sevim’den Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Sert Tepki.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

"Okullarda Temizlik Yapılamıyor, Çocuklarımız Mikrop Yuvası Sıralarda Eğitim Görüyor"

Genel Başkan Ahmet Sevim, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanı’nın sorumluluklarından kaçmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Sevim, "Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin har vurulup harman savrulması sonucunda, okullarımızda temizlik dahi yapılamaz hale gelmiştir. Bu durum, müdürlerimizi birkaç kuruş bağış için velilerin karşısında aciz bir duruma düşürmekte, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ise mikrop yuvasına dönüşmüş okul sıralarında sağlıksız koşullarda eğitim almaya zorlamaktadır. Bu tablo, Türk Devleti’nin düştüğü aciz durumu gözler önüne sermektedir," ifadelerini kullandı.

"İktidarımızda İsrafın Hesabını Soracağız"

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Sevim, israf edilen bütçenin sorumlularından hesap soracaklarını belirterek, "Rezil harcamaların hesabını iktidarımızda soracağız. Önceliğimiz düzgün bir bütçe ile sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmek olacak. Har vurulup harman savrulan bütçeleri, sorumlularının malvarlıklarından kaç yıl geçmiş olursa olsun geri alacağız. Eğitim sistemimizi bu aciz duruma getiren herkes yaptıklarının hesabını verecek," dedi.

Ahmet Sevim, açıklamasının sonunda, Türkiye’nin eğitim sisteminin bu durumda olmasının kabul edilemez olduğunu ve Cumhuriyet ve Adalet Partisi iktidarında bu sorunların çözüleceğini ifade etti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI