Bugun...

Genel Başkan İrfan Uzun'dan Sert Tepki.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) Genel Başkanı İrfan Uzun, varlık şirketlerinin halk üzerinde yarattığı baskı ve ekonomik sömürüye karşı sert açıklamalarda bulundu. Uzun, bankaların tahsil edemedikleri borçları çok düşük bedellerle varlık şirketlerine devretmesinin büyük bir adaletsizlik olduğunu ve bu şirketlerin halkı insafsızca ezdiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 23-09-2024 11:00:00

Genel Başkan İrfan Uzun'dan Sert Tepki.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

"Varlık Şirketlerinin Uygulamaları, Anayasa’ya Aykırıdır!"

Genel Başkan İrfan Uzun, ekonomik kriz nedeniyle borçlarını ödeyemeyen vatandaşların varlık şirketlerinin ağır uygulamaları altında ezildiğini belirterek, "Bu şirketler, yok pahasına devraldıkları alacakları, fahiş faizlerle yeniden tahsil etmeye çalışıyor. Bu durum, Anayasa’nın 'sebepsiz zenginleşme yasağı'na tamamen aykırıdır ve halkı yok sayan, adaleti hiçe sayan bir düzenin ürünüdür" dedi.

"Bu Kanunu Çıkartanlar İnsanlık Ayıbından Sorumludur!"

Uzun, varlık şirketlerinin bu uygulamalarından sorumlu olanları eleştirerek, "Bu kanunu çıkartanlar, bu insanlık ayıbından sorumludur! Bu yasa, zengini daha zengin etmek için hazırlanmış bir yasadır. İktidarda olanlar, göreve geldiklerinde 'bir yüzüğümüz var' diyorlardı, şimdi ise yüzüklerin efendisi oldular. Halkın tenceresi kaynamazken, bankalar ve varlık şirketleri kasalarını dolduruyor. Bu nasıl bir vicdan?" ifadelerini kullandı.

"Kişisel Veriler Korumaya Muhtaç, Hak İhlalleri Kabul Edilemez!"

İrfan Uzun, kişisel verilerin korunmasının hiçe sayıldığını da dile getirerek, "Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na aykırı olarak borçluların bilgileri varlık şirketlerine ve onların avukatlarına veriliyor. Bu, açıkça bir hak ihlalidir. Vatandaşın borç yükünü artıran, mahremiyetini hiçe sayan bu düzeni kabul etmemiz mümkün değil!" dedi.

"Varlık Şirketlerinin Keyfi Uygulamalarına Son Vereceğiz!"

Adalet Birlik Partisi olarak halkı bu adaletsizliğe karşı koruyacaklarının altını çizen Uzun, "Varlık şirketlerinin bu alacakları hangi bedelle devraldıkları kamuya açıklanmalı ve tahsil edebilecekleri tutarlar bu bedel üzerinden belirlenmelidir. Bu keyfi düzen sona erecek! Halkın sırtından servetlerini büyütenler bu haksızlığa artık devam edemeyecekler" şeklinde konuştu.

"Sömürü Düzenine Karşı Kararlıyız!"

İktidara geldiklerinde yapacakları ilk işlerden birinin bu sömürü düzenine son vermek olacağını belirten Uzun, "Bu adaletsizlik, halkımızın kaderi olamaz! Zengini daha zengin eden, fakiri daha fakirleştiren bu düzeni tersine çevireceğiz. Varlık şirketlerinin insafsız tahsilatlarına ve bankaların keyfi uygulamalarına karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Halkımızı ezen bu insanlık ayıbını yaratanlardan da hesap soracağız" dedi.

"İcra Dosyalarının Sayısı Endişe Verici Boyutlarda!"

Türkiye'de 2024 itibarıyla icra dosyası sayısının endişe verici boyutlara ulaştığını belirten Uzun, "Resmi verilere göre, ülkede açık olan icra dosyalarının sayısı 22 milyon 687 bin 32'ye yükseldi. Sadece bir ayda 1 milyon yeni icra dosyası açıldı. Konkordato başvurularında da ciddi bir artış var. Bu tablo, ekonominin ne kadar kötü durumda olduğunu ve halkın ne kadar büyük zorluklar içinde yaşadığını gösteriyor" dedi.

"Bir Yüzükle Yola Çıkanlar, Yüzüklerin Efendisi Oldular!"

Uzun, iktidarı sert bir dille eleştirerek, "Bir yüzükle yola çıkanlar, halkın dertlerine kör kesildiler ve zenginliklerine zenginlik kattılar. Halk borç ve sıkıntı içinde kıvranırken, bu düzenle servetlerine servet katıyorlar. Bu sömürü sistemine hep birlikte son vereceğiz!" diye ekledi.

"Bu Adaletsiz Düzeni Değiştirmek Elimizde!"

Genel Başkan Uzun, sözlerini şöyle tamamladı: "Adalet Birlik Partisi olarak bu adaletsiz düzeni değiştirmek için halkımızla birlikte mücadele edeceğiz. Varlık şirketlerinin insafsız tahsilatlarına, bankaların keyfi uygulamalarına ve bu sömürü düzenine son vermek için kararlıyız. Birlikte başaracağız ve halkımızı bu karanlık düzenden kurtaracağız!"

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI