Bugun...

Gürsel Şahin’den Kayısı Fiyatlarına Tepki: "Üreticiler Emeklerinin Karşılığını Alamıyor" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Teşkilat Sorumlu Genel Başkan Vekili ve 6 Şubat Mağdurlarını Destekleme ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürsel Şahin, Malatya’da kayısının taban fiyatının belirlenmemesi ve düşük fiyattan satılmasına ilişkin bir açıklama yaparak, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.
facebook-paylas
 Tarih: 12-08-2024 10:28:00

Gürsel Şahin’den Kayısı Fiyatlarına Tepki:

Şahin, özellikle deprem felaketinin ardından Malatya’da yaşanan ekonomik zorluklara değinerek, kayısı fiyatlarının beklenenin çok altında kalmasının üreticiler arasında büyük hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

"ÜRETİCİLER CİDDİ EKONOMİK SIKINTILAR YAŞIYOR"

Açıklamasında, ürün fiyatlarının düşük olmasının ve üretim girdilerindeki artışın, üreticilerin ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşamasına neden olduğunu vurgulayan Şahin, "Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle yaralarımız henüz sarılamamışken, acılarımız tazeyken, bu yıl da Malatya’da kayısı fiyatlarının beklenenin çok altında kalması, üreticiler arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır" dedi.

"KAYISI ÜRETİCİLERİ OYUNCAK HALİNE GETİRİLDİ"

Kayısı fiyatlarının düşmesinin özellikle küçük ölçekli üreticileri zor durumda bıraktığını ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirten Gürsel Şahin, "Malatya'da kayısı üreticileri, insanların elinde oyuncak haline getirilmiştir. Hal böyleyken, çiftçi dostu olarak bilinen ve üreticinin yanında yer alması gereken Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu konuda kılını kıpırdatmadığı gibi, kayısı alım fiyatlarını açıklamamakta ve Malatya kayısı üreticilerini zor durumda bırakmaktadır" ifadelerini kullandı.

"MALİYETLER ARTTI, ÜRETİM ZORLAŞTI"

Gübre ve ilaç fiyatlarındaki artışın, çiftçilerin maliyetlerini katladığını ve üretim süreçlerini zorlaştırdığını belirten Şahin, "Üreticilerimizin üzerindeki mali yük, her geçen gün artmaktadır. Gübre, ilaç ve diğer girdilerin maliyetleri, çiftçilerimizin kâr marjlarını ciddi şekilde düşürmektedir. İşçilik maliyetlerinin de artmasıyla birlikte kayısı üreticilerimizin durumu daha da kötüleşmiştir" dedi.

"ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ, GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI"

Gürsel Şahin, açıklamasının sonunda üreticilerin haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak, yetkililere çağrıda bulundu: "Kayısı üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır. Üreticilerimizin emeği, alın teri, daha fazla göz ardı edilemez. Cumhuriyet ve Adalet Partisi olarak, her zaman üreticilerimizin yanında olacağız ve bu haksızlıklara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI