Bugun...

HER BÖLGEYE ÖZGÜ SANAYİLEŞME: ANAHTAR PARTİ’DEN BÖLGESEL KALKINMA HAMLESİ - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

ADIYAMAN – Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan, Türkiye’nin mevcut sanayi yapısının düşük teknolojiye dayandığını ve bu nedenle hem üretimde verimlilik hem de ihracatta katma değer açısından ciddi kayıplar yaşandığını belirterek, Anahtar Parti’nin yeni sanayi vizyonunu kamuoyuyla paylaştı.
facebook-paylas
 Tarih: 07-07-2025 16:49:00

HER BÖLGEYE ÖZGÜ SANAYİLEŞME: ANAHTAR PARTİ’DEN BÖLGESEL KALKINMA HAMLESİ - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


Sanayinin milli gelirdeki payının yetersiz, ihracattaki yüksek teknoloji oranının ise sadece %3,4 olduğunu hatırlatan Alsan, OECD ortalamasının %15’in üzerinde olduğuna dikkat çekti. “Bu yapıyla ne sürdürülebilir büyüme sağlanabiliyor ne de toplumun refahı artıyor” diyen İl Başkanı, ithalata bağımlı sanayi politikalarının Türkiye’yi üretimden uzaklaştırdığını ifade etti.

SORUN NEREDE?

İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan, mevcut sanayi sistemindeki tıkanıklıkları şöyle özetledi:

Kurumsal parçalanma ve eşgüdümsüz sanayi politikaları
Verimsiz, hedef gözetmeyen teşvik mekanizmaları
Sanayinin ihtiyaçlarına cevap veremeyen eğitim yapısı
KOBİ’lerin AR-GE ve dijitalleşmeye ulaşamaması

Alsan, ayrıca Marmara bölgesine yoğunlaşan sanayi yatırımlarının göçü tetiklediğini, Anadolu’nun kalkınmasını engellediğini vurguladı.

ANAHTAR PARTİ’NİN ÇÖZÜMÜ

Anahtar Parti’nin sanayideki yeni yol haritası, üç temel hedefe odaklanıyor: Cari açığın azaltılması, istihdamda nitelik dönüşümü ve Türkiye’nin küresel değer zincirlerinde yukarı taşınması.

Bu hedefler doğrultusunda uygulanacak başlıca adımlar şunlar:

Bölge-sektör eşleşmesine dayalı üretim kümelenmeleri
Yüksek teknoloji odaklı, seçici teşvik sistemi
Sanayi ile eğitimi buluşturacak müfredat reformları
Dijital, çevreci ve üniversiteyle entegre “Yeni Nesil OSB”ler
Anayasal teminatlı Sanayi Koordinasyon Kurulu ile yeniden kurumsallaşma

“ÜRETİMDE MARKALAŞMA, EKONOMİDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”

Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye yıllardır ithalata dayalı büyüme modelinin yarattığı kırılganlığı yaşıyor. Biz bu kısır döngüyü kıracağız. Yeniden yapılandırılacak DPT çatısı altında yüksek teknoloji temelli, bölgeye özgü üretimi esas alan bir sanayi düzeni kuracağız. Orta vadede ihracattaki ithal girdi bağımlılığını azaltmayı, uzun vadede ise dışa bağımlılığı bitirmeyi hedefliyoruz. Ekonomide istikrar, üretimde etkinlik, bölüşümde adalet için Anahtar milletimizde!”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI