|
Tweet |
Üstündağ, yaptığı yazılı açıklamada olayın toplumda oluşturduğu hassasiyete dikkat çekerek, bayrağın hiçbir koşulda siyasi ya da ideolojik çekişmelerin parçası haline getirilmemesi gerektiğini vurguladı.
Üstündağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türk bayrağı, bu ülkenin ortak çatısı altında yaşayan herkesin paylaştığı en temel değerdir. Ona yönelik her olumsuz tutum, doğrudan toplumsal birlik duygusunu zedelemektedir.
Nusaybin’de yaşanan olay, bu açıdan ele alındığında sadece bir görüntüden ibaret değildir. Bu tür girişimler, toplumda yeni gerilimler oluşturabilecek sonuçlar doğurur ve bu nedenle açık şekilde reddedilmelidir.
Hukukun, bu olay karşısında gecikmeden ve tavizsiz şekilde işletilmesi, benzer girişimlerin önüne geçilmesi açısından önemlidir. Hiç kimse, ortak değerler üzerinden yapılan bu tür davranışların karşılıksız kalacağını düşünmemelidir.
Bayrak, farklı düşünceleri değil, ortak bir geleceği temsil eder. Bu bilinçle hareket edilmesi, ülkemizin huzuru ve toplumsal dengesi açısından vazgeçilmezdir.
Milletimizin sahip olduğu sağduyu, bu tür girişimlerin amacına ulaşmasına izin vermeyecek güçtedir.”
Yeniden Refah Partisi Avcılar İlçe Başkanı İbrahim Üstündağ, açıklamasında toplumun tüm kesimlerini ortak değerler konusunda daha duyarlı ve sorumlu davranmaya davet etti.