escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

İrfan Uzun: Devletin Temeli Adalettir, Hukuk Herkes İçin Eşit Uygulanmalıdır - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, hukuk devleti ilkesi ve son dönemde kamuoyunda tartışma yaratan yargı süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzun, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu ve Anayasa’nın temel hak ve özgürlükleri açıkça güvence altına aldığını ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 21-02-2026 13:07:00

İrfan Uzun: Devletin Temeli Adalettir, Hukuk Herkes İçin Eşit Uygulanmalıdır - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“TUTUKLAMA İSTİSNAİ BİR TEDBİRDİR”

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, Anayasa’nın 2, 19 ve 38. maddelerinin kişi hürriyeti, masumiyet karinesi ve adil yargılanma hakkını teminat altına aldığını belirtti. Uzun, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında yürütülen yargı sürecinin de bu anayasal ilkelerden bağımsız değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

İrfan Uzun, Yargıtay içtihatlarına işaret ederek, “Tutuklama bir ceza değil, istisnai bir tedbirdir.” değerlendirmesinde bulundu. Devletin gücünün cezalandırma iradesinden değil, adaleti herkese eşit uygulamasından geldiğini vurgulayan Uzun, hiç kimsenin peşinen suçlu ilan edilemeyeceğini kaydetti.

“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR”

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, gazeteci Alican Uludağ’ın tutuklanmasına da değinerek, eleştiri ile suç arasındaki çizginin daralmasının demokrasiyi zayıflattığını ifade etti. Uzun, gazetecilik faaliyeti nedeniyle insanların cezaevine gönderildiği bir ortamda korkunun büyüyeceğini, demokrasinin ise gerileyeceğini belirtti.

İrfan Uzun, “Hukuk, iktidarı koruyan bir kalkan değil, milleti koruyan bir adalet terazisi olmak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Uzun, Türkiye’nin ihtiyacının susan bir toplum değil, özgür konuşan vatandaşlar ve bağımsız bir hukuk düzeni olduğunu vurgulayarak, herkes için hukuk ve herkes için adalet ilkesini savunduklarını sözlerine ekledi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI