|
Tweet |
“Bu konuları ilgili mercilerle istişare ettik” diyen Doğan, “Yerel üretici ve sanatkâr hakkında karar alıcıların yeterince doğru bilgilendirilmediğini gördüm. Eğer doğru veriler sunulur, sağlıklı raporlar hazırlanırsa bu desteklerin hayata geçmesi mümkündür” ifadelerini kullandı.
Ülkenin kalkınmasının üretimle mümkün olacağını vurgulayan Doğan, sanatın, sanatkârın ve kültürün ekonomik gelişmenin temel taşları olduğunu söyledi. “Üretimi bırakıp tamamen tüketime yönelirsek çok daha büyük sıkıntılar yaşarız. Tüketen değil üreten bir ekonomi inşa etmek zorundayız” dedi.
Konuşmasında gençlere özel bir parantez açan Veysi Doğan, özellikle Z kuşağı olarak adlandırılan gençlerle yaptığı görüşmelerin kendisine umut verdiğini ifade etti. Doğan, “Genç girişimci kardeşlerimle tanıştım. Bana açıkça şunu söylediler: Umudu yurt dışında değil, Türkiye’de aramak istiyoruz. Tüketen değil üreten bir gençlik olmak istiyoruz” diye konuştu.
Gençlerin AVM’lere ve kafelere sıkıştırıldığını belirten Doğan, bu durumun ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, “Gençler artık AVM’lerde zaman geçirmek istemiyor. Üretim tesislerinde, atölyelerde, fabrikalarda olmak istiyor. Bu söylemler beni gerçekten çok mutlu etti ve umudumu artırdı” ifadelerini kullandı.
Ancak gençlerin yeterince desteklenmediğine dikkat çeken Doğan, “Bu gençleri maalesef uyuşturucunun, kolay para hayalinin ve sanal kumarın kucağına ittik. Lüks tüketimi cazip gösterip üretimi geri plana attık. Oysa bu gençleri kurtarmanın yolu üretimden, sanattan ve kalkınmadan geçiyor” dedi.