|
Tweet |
“Grev, Emeğin En Güçlü Sesidir”
Başkan Kemal Zeki Arslan, grev hakkının demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, “İşçiler, emeğinin karşılığını almak ve insan onuruna yakışır çalışma koşulları için greve gidiyorsa, bu en doğal ve meşru haktır. Grev, emeğin en güçlü sesidir” dedi.
“Hayat Pahalılığı İşçiyi Zorluyor”
Artan hayat pahalılığı ve düşük ücretlerin çalışan kesimi zor durumda bıraktığını ifade eden Arslan, “Enflasyon karşısında eriyen maaşlar, güvencesiz çalışma koşulları ve ağır iş yükü emekçileri greve zorlamaktadır. İşçinin alın teri yok sayılamaz, emeğin değeri görmezden gelinemez” ifadelerini kullandı.
“Emekçinin Yanındayız”
CHP olarak her zaman emekçinin yanında olduklarını vurgulayan Arslan, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeği en yüce değer olarak görüyoruz. Grevde olan tüm işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. Taleplerinin karşılanması, toplumsal adaletin temel şartıdır” diye konuştu.
“Adil Çalışma Düzeni Kurulmalı”
Açıklamasında hükümete çağrıda bulunan Arslan, “Sendikal hakların güçlendirildiği, toplu sözleşme süreçlerinin şeffaf yürütüldüğü ve iş güvencesinin sağlandığı bir çalışma düzeni kurulmalıdır. Emeğin hakkını veren bir Türkiye mümkündür” değerlendirmesinde bulundu.