![]() |
Tweet |
İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek, Kartalkaya Barajı’ndan Gaziantep’e verilen su nedeniyle Kahramanmaraşlı çiftçilerin büyük bir mağduriyet yaşadığını, ancak yetkililerin bu soruna karşı duyarsız kaldığını belirterek, seçilmişlerin sadece izlemekle yetinmesini kabul edilemez olarak nitelendirdi.
Başkan Tekerek, çiftçilerin sulama sorununun çözülmemesi halinde büyük bir tarımsal krizin kapıda olduğunu vurguladı.
"KARTALKAYA BARAJI'NDA SU KRİZİ ÇİFTÇİYİ ZORA SOKUYOR!"
Başkan Süleyman Tekerek, 1997 yılında imzalanan protokol gereği Kartalkaya Barajı’ndan Gaziantep’e su verildiğini, ancak kurak geçen kış mevsimi nedeniyle Kahramanmaraşlı çiftçilerin büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade etti.
"Kartalkaya Barajı sulama havzasında bulunan on binlerce dönüm araziye sahip çiftçilerimiz, yeterli su olmadığı için ekim yapamıyor. DSİ Bölge Müdürlüğü, çiftçilere su gereksinimi fazla olan ürünler yerine daha az sulama isteyen ayçekirdeği, buğday ve nohut ekmelerini söylüyor. Ancak bu çiftçilerimizin tarımsal üretim kapasitesini ciddi şekilde kısıtlıyor. Eğer bu durum çözülmezse, çiftçilerimiz tarımdan çekilmek zorunda kalacak!"
Başkan Tekerek, tarımsal üretimin stratejik bir mesele olduğunu, çiftçilerin desteklenmemesi halinde ülke genelinde büyük bir gıda krizinin kaçınılmaz olacağını belirtti.
"SEÇİLMİŞLER SADECE İZLEMEKLE YETİNİYOR!"
Kahramanmaraş’ta bulunan 8 milletvekilinin, belediye başkanlarının ve bürokrasinin çiftçilerin yaşadığı sorunları görmezden geldiğini belirten Başkan Tekerek, yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı:
"Kahramanmaraş'ta çiftçilerimiz susuzluk tehdidi altında. Ancak, seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları ve bürokratlar bu soruna çözüm üretmek yerine sadece izliyor! Çiftçinin mağduriyetini gündeme getiren tek parti olarak İYİ Parti, bu sorunun takipçisi olmaya devam edecektir. Ancak bu sorunun çözümü, yalnızca bizim değil, tüm yetkililerin ortak sorumluluğundadır. Çiftçimizi kaderine terk edenler, bunun vebalini taşımak zorunda kalacaktır!"
Başkan Tekerek, tarımsal kalkınmanın ve çiftçinin desteklenmesinin hükümetin ve yerel yönetimlerin öncelikli görevi olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Seçildiniz ama şehrinizin sorunlarından bihabersiniz! Seçildiyseniz, Kahramanmaraş’ın tüm sorunlarını bilecek ve çözüm üreteceksiniz. Eğer ilgilenmiyorsanız, çözüm bulmuyorsanız ya da bir çabanız yoksa, bu sorunun vebali sizin üzerinizdedir!"
"İYİ PARTİ OLARAK SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ!"
İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini, aksi takdirde bu krizin daha da derinleşeceğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:
"İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak, sadece çiftçilerimizin değil, tüm hemşehrilerimizin yaşadığı her türlü sorunu gündeme getirmek ve çözümü için mücadele etmek bizim görevimizdir. Bugün çiftçimiz sahipsiz bırakılıyorsa, su krizi çözümsüz hale getiriliyorsa ve yetkililer sadece izlemekle yetiniyorsa, biz buna sessiz kalmayacağız! Çiftçimizin yanındayız, sorunlarının takipçisiyiz ve bu sorun çözülene kadar mücadelemiz sürecek!"