![]() |
Tweet |
Kuru, yaptığı açıklamada, "Memur ve emekli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak, geçim sıkıntılarını giderecek bir zam oranından söz etmek mümkün değil. Enflasyonun çok üzerinde seyreden fiyat artışları karşısında bu rakamlar, çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarını eritecektir. Ülkemizde temel tüketim maddelerindeki artış hızını dikkate almadan belirlenen bu oranlar, gerçekçi değildir." dedi.
"Bu süreçte vatandaşın yaşam standardını korumak yerine daha da zorlaştıran politikalar yerine, adil ve hakkaniyetli düzenlemeler yapılmalıdır. CHP olarak bizler, memur ve emeklilerin hakkını savunmaya devam edeceğiz ve hükümeti daha adil çözümler üretmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
Melih Kuru ayrıca, "Sosyal devlet anlayışının gereği, çalışanların emeğinin karşılığını almasıdır. Bu talepler görmezden gelinemez, memurlarımızın ve emeklilerimizin talepleri dikkate alınmalıdır." ifadelerini kullandı.