Bugun...
SON DAKİKA

MİLLİ PARTİ GENEL BAŞKANI MUHAMMET UZUN: “NUMAN KURTULMUŞ'UN AÇIKLAMALARI MİLLİ BİRLİĞİ HEDEF ALIYOR!” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuşun Anayasa’nın üçüncü maddesine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Uzun, Kurtulmuş’un “Devletin ülkesi olmaz, milletin devleti olur” ifadelerini milli birliğe yönelik bir tehdit olarak nitelendirirken, Kurtulmuş’un yaptığı ‘algı operasyonu’ açıklamasına da tepki gösterdi.
facebook-paylas
 Tarih: 14-10-2024 14:07:00

MİLLİ PARTİ GENEL BAŞKANI MUHAMMET UZUN: “NUMAN KURTULMUŞ'UN AÇIKLAMALARI MİLLİ BİRLİĞİ HEDEF ALIYOR!” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Muhammet Uzun, Kurtulmuş’un geçmiş siyasi duruşunu hatırlatarak, "Has Parti Genel Başkanı iken Sayın Erdoğan’a söylemediğini bırakmayan Numan Kurtulmuş, arkadaşlarını yarı yolda bırakarak AK Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı olmuştur. 

"Numan Kurtulmuş Kelime Oyunu Yapıyor!"

Kurtulmuş’un Anayasa'nın üçüncü maddesi üzerine yaptığı tartışmalara atıfta bulunan Uzun, bu açıklamaların devletin temel yapısını zayıflatma çabası olduğunu belirtti. "Kurtulmuş, kelime oyunu yapıyor. Oysa doğru olan şudur: Türkiye Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüdür. Devlet, yüksek otorite, millet ve ülkeden oluşur. Bu, devletler hukukunda böyle anlatılır. Kurtulmuş ve arkasındaki güçler, masum değişiklikler önererek Anayasa'nın içeriğini tamamen yok etmek istiyor. Bu devlet yıkılırsa, hepimiz altında kalırız; en çok da bu yıkıma neden olanlar!" dedi.

"Algı Operasyonu İle İnsanların Aklıyla Oynanıyor"

Kurtulmuş’un tepkilere karşılık yaptığı 'algı operasyonu' açıklamasını eleştiren Uzun, "Numan Kurtulmuş, bugün hata ettiğini kabul etmek yerine 'algı operasyonu' diyerek milletin aklıyla oynuyor. Devletin milleti de olur, ülkesi de! Bizim devletimiz var, bu yüzden Suriye veya Irak değiliz! Dua edelim ki Allah bu devlete, bu vatana, bu millete zeval vermesin" şeklinde konuştu.

“Alıştıra Alıştıra Bölünme Planı!”

Uzun, Kurtulmuş’un açıklamalarının daha geniş bir bölünme stratejisinin parçası olduğunu savunarak şunları ekledi: "Alıştıra alıştıra Türkiye’yi bölme planları yapıyorlar. Amaç, Anayasa’nın ilk üç maddesinde ‘masum değişiklikler’ önerip sonrasında içeriğini tamamen ortadan kaldırmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu ülkenin birleştirici gücüdür. Devletimizin gücünü zayıflatmaya çalışanlar, en büyük zararı kendilerine verecektir." dedi.

"Dualarımız Devlet ve Milletimiz İçin!"

Son olarak Muhammet Uzun,  Türkiye'nin Üniter bütünlüğü tanımlayan anayasanın ilk dört maddesini değiştiririz buna cüret ederizi hayal edenlere ve diyenlere deyin ki bizden ötede, kumda oynarsınız siz! MİLLİ PARTİ İKTİDARA geldiğinde 1924 anayasası geri gelecek, biz diyoruz ki Bilge Kaan rotayı çizdi, Atatürk kanunlaştırdı nokta. Bu topraklara ait olmadığını düşünen kendilerini Türk olarak görmeyenlerin başka ülke topraklarında farklı anayasalar yapabilirler ama burası Türkiye, Türkiye'de yaşayanların kimliği, Üst kimlikte tanımlanmış ve Türk vatandaşı denilmiştir. 
Ne mutlu Türküm diyene denilerek bu konu sağlama bağlanmış, tartışmaya kapatılmıştır. Koltuklarından bugün güç alanları, yarın koltukları gittiğinde neler olabileceğini düşünerek aklı selim düşünmeye ve konuşmaya davet ediyoruz. "Bu devlete, bu millete Allah zeval vermesin. Bu durumun farkında olmayan siyasetçilere de akıl fikir versin!" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Sonuç Olarak…

Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, Numan Kurtulmuş’un açıklamalarına sert tepki göstererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü savunan bir duruş sergiledi. Anayasa’nın temel ilkelerine yönelik yapılan bu tartışmaların, ülkemizin birliğini ve bağımsızlığını tehdit ettiğini belirterek, milletin bu tür oyunlara karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI