Bugun...

Muhammet Çelebi Keyhıdır: “Demokrasi ve Özgürlük Maskesiyle Yapılan Darbeler, Milletimize Hep Kayıp Getirdi” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Muhammet Çelebi Keyhıdır, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbenin görünürde “demokrasi ve özgürlük” adına yapıldığını söyleyenlerin aslında millete büyük zarar verdiğini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 12-09-2025 00:28:00

Muhammet Çelebi Keyhıdır: “Demokrasi ve Özgürlük Maskesiyle Yapılan Darbeler, Milletimize Hep Kayıp Getirdi” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Keyhıdır, “Batı emperyalizmi yıllardır demokrasi ve özgürlük kavramlarını bir maske olarak kullanmış, girdiği her coğrafyada düzen değil, kaos getirmiştir. 12 Eylül’ü gerçekleştirenler de aynı söylemle ortaya çıkmış, demokrasiyi kurtarma iddiasıyla milletimizin iradesine darbe vurmuştur” dedi.

“Demokrasiyi Kurtarma Yalanıyla Milli İrade Askıya Alındı”

Keyhıdır, 12 Eylül’ün demokrasi tarihimizde kara bir leke olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Darbenin aktörleri, ‘demokrasiyi kurtarıyoruz’ diyerek silahları millete çevirmiş, özgürlükleri yok etmiş, adaleti ayaklar altına almıştır. Oysa darbe, demokrasinin değil vesayetin eseridir. Milletin iradesi askıya alınmış, gençlerimizin hayatları çalınmış, toplumun huzuru paramparça edilmiştir. Bu millet, sözde demokrasi kurtarıcılarının ne getirdiğini çok iyi bilmektedir.”

“Demokrasi ve Özgürlük, Dayatma ile Değil, Milletin İradesiyle Yaşar”

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Muhammet Çelebi Keyhıdır, kavramların arkasına saklanarak yapılan müdahalelerin hiçbir meşruiyeti olmadığını vurguladı:
“Gerçek demokrasi ve özgürlük, ancak milletin iradesiyle var olur. Batı emperyalizminin veya darbe aktörlerinin dayatmalarıyla demokrasi gelmez, kaos ve zulüm gelir. 12 Eylül bunun en acı örneklerinden biridir. Bugün bizlere düşen görev, bu oyunlara karşı uyanık olmak ve milli iradeye her koşulda sahip çıkmaktır.”

“12 Eylül, Gelecek İçin Uyarı Niteliğindedir”

Keyhıdır açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“12 Eylül, bize şunu göstermiştir: Demokrasi ve özgürlük, sözde kurtarıcıların elinde birer araç haline getirildiğinde, milletin iradesi yok sayılmaktadır. Bu kara günlerden ders çıkarmak zorundayız. Saadet Partisi olarak biz, milletimizin iradesini vesayet girişimlerine teslim etmeyecek, demokrasiyi ve adaleti hakiki manada hâkim kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI