![]() |
Tweet |
Mutlutürk, evinin kirasını ödeyemediği için sokakta kalan ailelerin, evine ekmek götüremeyen babaların, sırtında yük taşıyarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan çocukların bulunduğu bir ülkede, halkın vekilleri olduklarını iddia eden bazı isimlerin son model araçlar, dünya markası çantalar, yüksek bedelli saatler ve özel tasarım kıyafetlerle gündeme gelmesini kabul edilemez olarak değerlendirdi.
Mutlutürk, AKP iktidarında yalnızca Cumhurbaşkanı ve ailesinin değil, partinin birçok önde gelen isminin de adeta “lale devri” anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı. Yeni doğan bebeğine tektaş takan, evinde altın kaplama musluklar bulunduran, vergiden muaf ultra lüks araçlar edinen ve eşarp koleksiyonlarıyla gündeme gelen isimlerin, vatandaşa “bizden önce yağ, şeker kuyrukları vardı, hâlinize şükredin” şeklinde nasihat vermesinin büyük bir çelişki olduğunu belirtti.
Ekonomik adaletin sağlanması için öncelikle yönetenlerin sade, mütevazı ve hesap verebilir bir yaşam biçimini benimsemesi gerektiğini ifade eden Mutlutürk, “Milletin alın teriyle finanse edilen makamlar, gösteriş ve israf yerine hizmet, tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla yönetilmelidir. İktidar mensupları, önce kendi yaşam tarzlarıyla millete örnek olmalı, sonra tasarruf çağrısında bulunmalıdır” dedi.