Bugun...

Nihat Baraç: “Gençler Bingöl’den değil, adaletsizlikten kaçıyor” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl’de genç nüfusun her geçen gün azaldığını belirterek, “23 yıldır iktidarda olanlar gençliğe dair tek bir umut projesi geliştiremedi. Bingöl’ün gençleri göç ediyor çünkü bu düzende gelecek göremiyor” ifadelerini kullandı.
facebook-paylas
 Tarih: 02-08-2025 18:14:00

Nihat Baraç: “Gençler Bingöl’den değil, adaletsizlikten kaçıyor” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

GENÇLERİN KENTİ TERK ETMESİ BİR TERCİH DEĞİL, MECBURİYET

Bingöl’ün artık gençler tarafından yaşanacak bir şehir olarak görülmediğini dile getiren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, genç nüfustaki düşüşün yıllardır süren yönetim zaaflarının sonucu olduğunu belirtti. “Bugün Bingöl’de gençler kalmıyor çünkü onları tutacak ne bir proje, ne bir sosyal alan, ne de bir gelecek perspektifi sunuluyor” diyen Baraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidarın 23-24 yıllık Bingöl karnesi ortada. Gençlere yönelik kayda değer bir yatırım yapmadılar. Gençliğe dair ne kültürel, ne sosyal, ne de ekonomik bir program uygulayabildiler. Bugün Bingöl’de bir genç, ne sosyal bir ortamda kendini var edebiliyor ne de liyakate dayalı bir şekilde iş sahibi olabiliyor.”

LİYAKATSİZLİK VE USULSÜZLÜK, UMUDU KIRDI

Bingöl’ün genç nüfusu kaybetmesinin başlıca nedenlerinden birinin liyakatsiz işe alımlar ve yaygın usulsüzlükler olduğunu vurgulayan Nihat Baraç, bu durumun gençler arasında büyük bir güvensizlik yarattığını ifade etti. “Gençler biliyor ki hak ettiği yere torpili olmayan ulaşamıyor. Usulsüz para kazanma düzeni, hak arayan değil, susturulan bir nesil yetiştiriyor. Bu düzenin içinde kalmak istemeyen gençler de çareyi göçte buluyor” değerlendirmesinde bulundu.

BARAÇ: “GENÇLİĞİ YOK SAYAN BİR YÖNETİM, ŞEHRİ DE YOKLUĞA MAHKÛM EDER”

Bingöl’ün genç nüfusla yükseleceğini belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, mevcut yönetim anlayışının değişmediği sürece bu kaybın büyüyerek devam edeceğini söyledi. Baraç, “Gençliğini tutamayan bir şehir, geleceğini tutamaz. Bingöl’ün çocukları burada doğuyor ama burada kalamıyor. Çünkü bu şehirde onlara nefes alacak bir alan bırakılmadı. Bu bir beyin göçü değil, adalet göçüdür” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM: ADALET, LİYAKAT VE GELECEK VİZYONU

DEVA Partisi’nin çözüm önerilerine de dikkat çeken Baraç, şu çağrıyı yaptı:

“Biz gençlere sadece istihdam değil, umut vaat ediyoruz. Adaletin olduğu, liyakatin esas alındığı, her bireyin hak ettiği yere kendi emeğiyle ulaşabileceği bir düzen kurmak zorundayız. Sosyal yaşamı canlandıracak projeler, gençlik merkezleri, kültürel etkinlik alanlarıyla gençlerin kendini ifade edebileceği alanlar açacağız. Bingöl, gençlerin göç ettiği değil; geri döndüğü bir şehir olacak.”

“Gençliğini kaybeden şehir, geleceğini kaybeder”

Baraç, sözlerini “Biz Bingöl’ün gençlerine sırtını dönenlerden değil, el uzatanlardan olacağız. Bu şehir yeniden nefes alacaksa, bu gençlerin alın teriyle olacak. Biz bunun için hazırız” ifadeleriyle tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI