![]() |
Tweet |
“YAPILAN HER KESİNTİ, BİR HAYATTAN ÇALMAKTIR”
Milletvekili Nurten Yontar yaptığı açıklamada, “2006 yılında SGK, bu hastalara her iki ayda bir 360 adet steril, tek kullanımlık sonda temin ediyordu. Bu sayı önce 240’a, şimdi ise yalnızca 120 adede düşürüldü. Oysa bu malzemeler onların sağlığı, yaşamı için vazgeçilmezdir. Güncel fiyatlarla 240 sondanın maliyeti 5 bin lirayı aşıyor. Bu maliyet her geçen gün daha da artıyor. Engelli olmak bu ülkede zaten başlı başına bir mücadele. Ancak sistemin yarattığı engellerle de boğuşmak zorunda bırakılıyorlar.” ifadelerini kullandı.
“ENGELLİYE, GAZİYE, EMEKLİYE SIRT DÖNMEYİN”
Devletin sosyal yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan CHP Tekirdağ Milletvekili Yontar, “Engelliye, gaziye, emekliye sırt dönmek, hangi vicdana sığar? Sosyal devlet olmak, onların cebinden çalmakla değil; aksine, yaşamlarını kolaylaştırmakla, daha fazlasını vermekle mümkündür” dedi.
“BU KONUDA SİYASET ÜSTÜ BİR TAVIR ALMALIYIZ”
Milletvekili Yontar, çağrısını tüm siyasi partilere yaparak sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu mesele siyaset üstüdür. Hayatlarını zaten zor koşullarda sürdüren vatandaşlarımız için hep birlikte sorumluluk almalı ve bu adaletsizliği ortadan kaldırmalıyız. Onurlu yaşam hakları ellerinden alınamaz. Meclis’in bu konuda vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerekir.”