escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

Nurten Yontar: TÜİK İstatistikleri Mucize Yaratıyor Ama Halkın Mutfağı Yanıyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

​TBMM kürsüsünden hükümetin ekonomi politikalarını ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini sert bir dille eleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Nurten Yontar, gerçek hayatla bağı kopmuş istatistiklerin yoksulluğu gizleyemediğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 12-02-2026 16:42:00

Nurten Yontar: TÜİK İstatistikleri Mucize Yaratıyor Ama Halkın Mutfağı Yanıyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

​Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, özellikle Tekirdağlı hemşehrilerinden gelen şikayetleri dile getirerek, resmi veriler ile pazar tezgahları arasındaki uçuruma dikkat çekti.

 TÜİK’in enflasyon hesaplamalarında kullandığı fiyatların gerçek piyasa koşullarını yansıtmadığını belirten Yontar, halkın cüzdanındaki erimenin gizlenemez bir boyuta ulaştığını ifade etti.

​"TÜİK MARKETLERİ DÜNYANIN EN GİZLİ YERİ SANKİ"

​Vatandaşların TÜİK verilerindeki düşük fiyatlı ürünleri bulamadığını esprili ama sarsıcı bir dille eleştiren Nurten Yontar, "Tekirdağ'dan arayan hemşehrilerimiz TÜİK marketlerinin yerini öğrenmek istiyor. Sağa sola sormuşlar ama bilen çıkmamış; sanırsınız ki dünyanın en gizli yeri. Kapısından giriyorsun enflasyon düşüyor, çıkıyorsun cüzdanın eriyor. Bu ülkede halk pazarda etiketle kavga ederken, TÜİK raflarda mucize yaratıyor" ifadelerini kullandı.

​"BU ÜLKE ALGIYLA DEĞİL HAKİKATLE YÖNETİLMEYİ HAK EDİYOR"

​İstatistiksel verilerin gerçek yoksulluğu görünmez kılmaya yaramadığını vurgulayan TBMM Katip Üyesi Nurten Yontar, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Domates orada ucuz, peynir orada makul, hayat orada toz pembe ama garip bir şey var; o marketi gören yok. Ortada kasiyer yok, fiş yok, adres yok ama sonuçları var. TÜİK diyor ki 'Enflasyon düşüyor', halk diyor ki 'Mutfak yanıyor'. Gerçek hayatla bağı kopmuş istatistikler yoksulluğu görünmez kılmaya çalışıyor ama nafile. Bu ülke algıyla değil, hakikatle yönetilmeyi hak ediyor".

​ÖRGÜTÜMÜZLE HALKIN GERÇEK GÜNDEMİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

​Parti örgütüyle birlikte sahada vatandaşın dertlerini dinlemeye devam edeceklerini belirten Nurten Yontar, Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın gasp edilen haklarını geri alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Yontar, Meclis çatısı altında Tekirdağ’ın ve tüm Türkiye’nin sesi olmaya, yanlış ekonomik kararlara karşı dik durmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI