escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...
SON DAKİKA

Ömer Aydoğmuş: Türkiye’ye Yönelik Bu Üslup Asla Kabul Edilemez - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı, Mali Müşavir ve Yeşilay Temsilcisi Ömer Aydoğmuş, Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba’nın Türkiye’ye yönelik açıklamalarına sert tepki göstererek, bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 11-04-2026 21:56:00

Ömer Aydoğmuş: Türkiye’ye Yönelik Bu Üslup Asla Kabul Edilemez - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı, Mali Müşavir ve Yeşilay Temsilcisi Ömer Aydoğmuş, Uganda Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik tehdit içeren sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, devletler arası ilişkilerde saygı ve diplomatik dilin esas olması gerektiğini belirtti.

“TÜRKİYE HİÇBİR ŞEKİLDE BASKIYA BOYUN EĞMEZ”

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı, Mali Müşavir ve Yeşilay Temsilcisi Ömer Aydoğmuş, söz konusu açıklamaların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir tehdit ve baskı karşısında geri adım atacak bir ülke değildir. Bu tür sorumsuz ve provokatif açıklamalar, uluslararası ilişkilerin ruhuna aykırıdır.” şeklinde konuştu.

Aydoğmuş, Türkiye’nin güçlü diplomatik geleneğiyle her zaman uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ettiğini dile getirdi.

“DEVLETLER ARASI İLİŞKİLER TEHDİTLE YÜRÜMEZ”

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı, Mali Müşavir ve Yeşilay Temsilcisi Ömer Aydoğmuş, Türkiye’den maddi talepte bulunulmasının ve aksi halde diplomatik ilişkilerin kesilmesinin dile getirilmesini sert sözlerle eleştirerek, “Devletler arası ilişkiler tehdit diliyle değil, karşılıklı saygı ve iş birliği ile yürütülür. Bu yaklaşım kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Aydoğmuş, uluslararası platformlarda bu tür söylemlerin yalnızca gerilimi artıracağını vurguladı.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ VE BAĞIMSIZDIR”

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı, Mali Müşavir ve Yeşilay Temsilcisi Ömer Aydoğmuş, Türkiye’nin bağımsız duruşuna dikkat çekerek, “Türkiye güçlüdür, bağımsızdır ve kendi kararlarını kendi iradesiyle alır. Hiçbir ülkenin dayatmasını kabul etmez.” şeklinde konuştu.

Aydoğmuş, Türkiye’nin uluslararası alanda saygın bir konuma sahip olduğunu ve bu tür açıklamaların ciddiyetten uzak olduğunu belirtti.

SAĞDUYU VE DİPLOMASİ ÇAĞRISI

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı, Mali Müşavir ve Yeşilay Temsilcisi Ömer Aydoğmuş, açıklamasının sonunda sağduyu çağrısında bulunarak, uluslararası ilişkilerde yapıcı ve barışçıl bir dilin benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI