Bugun...

Recep Mutlutürk: “Çalışanlarımızın Alın Teri Karşılıksız Bırakılamaz” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Yeniden Refah Partisi Erzincan İl Başkanı Recep Mutlutürk, iktidarın yanlış politikaları sebebiyle çalışma hayatında yaşanan mağduriyetlerin her geçen gün derinleştiğini söyledi. Mutlutürk, kamu personelinden özel sektör çalışanlarına, taşeronlardan emeklilere kadar toplumun geniş bir kesiminin adalet beklediğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 11-09-2025 14:00:00

Recep Mutlutürk: “Çalışanlarımızın Alın Teri Karşılıksız Bırakılamaz” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


“Kamu Görevlileri Yıllardır Mağdur”

Mutlutürk, kamu şeflerinden infaz koruma memurlarına, polislerden sağlık çalışanlarına, öğretmenlerden akademisyenlere kadar birçok meslek grubunun özlük haklarında ciddi eksiklikler bulunduğunu dile getirdi.
“Erzincan’da da emek veren kamu personelimiz, hak ettiği değeri göremiyor. Maaş adaletsizliği, ek gösterge mağduriyetleri ve kadro sorunları görmezden gelinemez” dedi.

“Taşeron İşçiler Eşitsizlikle Karşı Karşıya”

696 sayılı KHK sonrası ortaya çıkan farklı uygulamalara değinen Mutlutürk, taşeron işçilerin bir kısmının kadroya alınmasına rağmen on binlercesinin hâlâ belirsizlik içinde bırakıldığını söyledi.
“Fiilen aynı işi yapan emekçiler arasında farklı hak ve statüler oluşturmak, iş barışını bozmuştur. Bu çifte standarda son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Emekliler İçin Adalet Sağlanmalı”

Mutlutürk, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara da dikkat çekerek, “Çalışan memur ile emekli memur arasındaki maaş farkı uçurum boyutuna ulaşmıştır. 5510 sayılı kanun sonrası emekli maaşları sefalet düzeyine inmiştir. Bu tablo hem adaletsiz hem de vicdansızdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeniden Refah İktidarı Sorunları Çözecek”

Özel sektörde staj ve çıraklık mağdurlarından kademeli emeklilik bekleyenlere, düşük ücretle çalışan meslek gruplarından İŞKUR TYP personeline kadar geniş bir kesimin görmezden gelindiğini ifade eden Mutlutürk, şu sözlerle devam etti:
“Mevcut iktidarın çözüm iradesi kalmamıştır. Ancak Yeniden Refah Partisi iktidarında, kamu çalışanından emeklisine, taşeronundan özel sektör işçisine kadar herkesin hakkı teslim edilecektir.”
Recep Mutlutürk açıklamasını, “Erzincan’dan yükselen bu çağrı, tüm emekçilerin ortak sesidir. Biz, milletimizin emanetiyle adalet ve hakkaniyeti yeniden tesis edeceğiz” sözleriyle tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI