|
Tweet |
“Riskleri Görmezden Gelmek Bedeli Ağır Bir Tercihtir”
Açıklamasında deprem riskinin ertelenerek yönetilemeyeceğini vurgulayan Sebahattin Uzun, “Yaşananlar, hazırlıksızlığın ve denetimsizliğin nelere mal olabileceğini açık biçimde göstermiştir. Afetlere karşı önleyici adımlar atılmadıkça, kayıpların önüne geçmek mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.
Güvenli Şehirler İçin Sistemli Yaklaşım Çağrısı
Deprem sonrası süreçlerin geçici çözümlerle yürütülmesinin toplumsal güveni zedelediğini ifade eden Uzun, yapı denetimi, şehir planlaması ve afet yönetimi başlıklarında sistemli ve sürdürülebilir bir yaklaşımın zorunlu olduğunu dile getirdi. Bilimsel verilerin karar alma süreçlerinin merkezine alınması gerektiğini söyledi.
“Afet Yönetimi Kurumsal Hafıza İster”
Afet politikalarının kişilere ya da dönemsel tercihlere bağlı kalmaması gerektiğini belirten Uzun, kurumsal hafızası güçlü, şeffaf ve hesap verebilir bir sistemin inşa edilmesi çağrısında bulundu. Merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.
Açıklamasının sonunda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Sebahattin Uzun, “Bu felaketi anmak, sorumluluktan kaçmadan ders çıkarmakla anlam kazanır. Kaybettiklerimize olan borcumuz, daha dayanıklı ve güvenli şehirler inşa etmektir” ifadelerini kullandı.