|
Tweet |
ÇALIŞTAY ÇAĞRISI: “KAYSERİ’DE ORTAK AKIL MASASI KURULMADAN BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ”
Onat, toplumsal travmaların sadece üç-beş kişinin dar çerçevede aldığı kararlarla çözülemeyeceğini belirterek şunları söyledi:
“İntiharlar arttı, kadın cinayetleri artıyor. Herkes konuşuyor ama kimse çözüm üretmek için bir araya gelmiyor. Kayseri’de geniş katılımlı bir çalıştay yapılsa; akademi, STK, uzmanlar, belediye, bakanlık bir araya gelse, bu şehir nefes alır. Ama yapılmıyor, çünkü ‘Ben bilirim’ deniyor.”
“İNSANA DEĞER VERMEYEN YÖNETİM, SORUNU GÖREMEZ”
Onat, mevcut yönetimlerin insanı merkeze almadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
“İntiharın da kadın cinayetinin de altyapısı insanın değersizleşmesinden geçiyor. Bu şehirde fikre, katkıya, eleştiriye değer verilseydi birçok sorun büyümeden çözülürdü. Ama ne yazık ki insan ikinci plana itiliyor.”
“DÜŞMAN DEĞİLİZ; ÇÖZÜMDE ORTAK OLABİLİRİZ”
Onat, siyasetin kutuplaştırıcı dilinden uzak durduklarını belirterek önemli bir mesaj verdi:
“Biz AK Parti’nin de düşmanı değiliz, CHP’nin de düşmanı değiliz. Ülkeye hizmet edecek her işte herkesle birlik olabiliriz. Yeter ki niyet vatandaşın iyiliği olsun. Biz Milli Görüş’ün kurucusu Erbakan hocamızdan öğrendik: İşi ehline verin. Her şeyi herkes bilemez. Ehliyle yapılmayan her iş, topluma zarar verir.”
“KADIN CİNAYETLERİNDE HERKES KONUŞUYOR AMA ÇÖZÜM MASASI YOK”
Onat, kadın cinayetleri ve intiharlar konusunda yüzeysel açıklamalarla yol alınamayacağını ifade etti:
“Bu meseleler tweetle, temenniyle, kınamayla çözülmez. Sabah uyandığımızda bir kadın daha öldürülmesin istiyorsak, bunun sosyolojisini, ekonomisini, psikolojisini konuşmak zorundayız. Ama bu şehirde çözüm üretecek isimler masaya hiç davet edilmiyor.”
“KAYSERİ ARTIK BU ZİHNİYETİ TAŞIYAMAZ”
Onat son olarak Kayseri’de değişim ihtiyacına işaret etti:
“Şehir büyüyor ama zihniyet büyümüyor. Ortak aklı reddeden bir yönetim anlayışıyla bu sorunların hiçbiri çözülmez. Biz hazırız, çözümümüz var, bilgimiz var. Bu şehre yakışan; kibir değil, istişare kültürüdür.”